Vizyona giren hangi filmler izlenmeli?

Vizyona giren hangi filmler izlenmeli?
Bu hafta yerli ve yabancı toplam yedi film vizyona girdi. 10 Mayıs itibari ile beyazperdede olan filmlerden üçü bu şekilde: “Pokémon Detective Pikachu”,...

Bu hafta yerli ve yabancı toplam yedi film vizyona girdi. 10 Mayıs itibari ile beyazperdede olan filmlerden üçü bu şekilde: “Pokémon Detective Pikachu”, “Yuva” ve “Ying”.

“Pokémon Detective Pikachu”

Pokémon dünyasının ilk canlı aksiyon filmi olan “Pokémon Detective Pikachu”nun yönetmen koltuğunda Rob Letterman oturuyor, senaryosu ise Nicole Perlman’a ait.

Ryan Reynolds, Pikachu’ya sesiyle hayat verecek. Reynolds’a Justice Smith, Ken Watanabe ve Karan Soni gibi isimler eşlik ediyor.

Filmde, Tim adlı bir çocuğun dedektif olmak isteyen Pokémon Pikachu’yla yollarının kesişmesi sonucu yaşananlar konu ediliyor.

“İnsan ve pokemonların bir arada yaşadığı bir dünyada, 21 yaşındaki Tim’in dedektif babası Harry Goodman aniden ortadan kaybolur. Babasının kaybolmasının ardından onu bulmak için çalışmalara başlayan Tim, babasının ortağı Dedektif Pikachu ile tanışıp beraber Goodman’ı bulmak için maceraya atılırlar.”

Emre Yeksan imzalı “Yuva”

Dünya prömiyerini 75. Venedik Film Festivali’nde yapan 38. İstanbul Film Festivali’nden de üç ödülle dönen Emre Yeksan’ın yeni filmi “Yuva”!

Senaryosunu da Yeksan’ın yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Kutay Sandıkçı, Eray Cezayirlioğlu, İmren Şengel, Okan Bozkuş ve Ahmet Melih Yılmaz yer alıyor.

Filmde, şehir hayatını terk ederek ormanda yaşamayı seçen Veysel’in hikâyesine ışık tutuluyor. Veysel’in ormandaki hayatı yaşadığı arazinin satılmasıyla bozulur. Filmin bundan sonrası Veysel’in şehre geri döndürülmeye çalışılma sürecini konu edinir ve bu sürece doğa da müdahil olur.

Yeksan ilk filmi Körfez‘de ise şehirdeki çevre felaketinin ardından yeni bir dünyayı keşfetmeye başlayan bir insanın öyküsünü anlatıyordu.

“Ying”

“Çin Seddi”, “Uçan Hançerler Evi” ve “Kırımızı Fenerler” gibi filmlere imza atan Çinli yönetmen Zhang Yimou’nun destansı dövüş filmi ‘Ying’ (Shadow/Gölge), topraklarını korumak için zorlu bir mücadeleye girişen bir kralın hikayesini konu ediyor.

“Genç ve ne yapacağı kestirilemeyen bir kral tarafından yönetilen Pei Krallığı’nda, askeri kumandan içten ve dıştan tehlike ile karşı karşıyadır. Ancak onun gizli bir silahı vardır; gölge. Bu yöntem sayesinde, hem Pei’nin düşmanlarını hem de kralı kandırabilecektir. Takıntı haline getirdiği rakip krallığı ele geçirmeyi planlayan kumandan, bu zamana kadar hiç görülmemiş, baş döndürücü bir saldırı gerçekleştirmek için, eşi (gölge) ve iki krallığın da kralına yönelik bir planı uygulamaya başlar.”

Senaryosunu Li Wei ile birlikte yazan Yimou’nun Çin geleneksel mürekkep sanatından da esinlendiği filminin oyuncu kadrosunda Chao Deng, Li Sun, Ryan Zheng, Qianyuan Wang, Jingchun Wang, Jun Hu ve Xiaotong Guan gibi isimler yer alıyor.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.