VİDEO HABER - Mecbur kalmadıkça elinizdeki altınları satmayın

VİDEO HABER - Mecbur kalmadıkça elinizdeki altınları satmayın
https://www.youtube.com/watch?v=g7cxFp_-m5w&feature=emb_title   Van Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu, altındaki yükselişin...

Van Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu, altındaki yükselişin beklenilen bir yükseliş olduğunu belirterek, vatandaşları ellerindeki altınları satmamaları konusunda uyardı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Van Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu, altın fiyatlarındaki yükseliş hakkında açıklamada bulundu. Altındaki yükselişin normal olduğunu ve bu yükselişin olacağının tahmin ettiklerini belirten Yıldırımoğlu, bu yükselişin Coronavirus ile bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Yıldırımoğlu, “Altının gram fiyatının ilk 6 ay 350 TL civarında, ikinci 6 ayda ise 400 TL’yi aşabileceğini söylemiştik. Coronavirus’ün altın fiyatlarına fazla bir etkisi olmadı. Çünkü baştan beri altının yükseleceği belliydi. Bu durum dünya çapında görülen bir etkidir. Dünya ekonomisinde altın rezervi üzerine para basılır. Kâğıdın bir değeri yoktur. Dünyanın değeri altındır. Ne kadar altın rezerviniz varsa ona göre para basarsınız. Yani tabir yerindeyse ambarınızda tahıl varsa kışı kolay atlatırsınız.” dedi.

 “Altındaki yükseliş virüsten dolayı değildir”

Dünya ekonomisinin iyi olmadığını iddia ettiklerini ve bugün bu iddialarının ortaya çıktığını kaydeden Yıldırımoğlu, Coronavirus’ün ekonomideki kötü gidişatını hızlandırdığını söyledi.

Yıldırımoğlu, “Virüs, hem dünya ülkelerinin ekonomisini ve gidişatını hem de ferdi olarak insanların sosyoekonomik durumunu sekteye uğrattı. Dolayısıyla bu da altının daha erken bir tarihte yükselişe geçmesine neden oldu. Yoksa altındaki yükseliş virüsten dolayı değildir. Altın yatırımcılarına her zaman için ellerindeki altınların değerini bilmeleri gerektiğini ve altın fiyatlarının yükseleceğini söylüyorduk. Yani altın yatırımcısının yüzünü güldürecek. İnsanlara da tavsiyemiz mecbur kalmadıkça altınlarını ellerinden çıkarmasın. Çünkü altın iyi ve yüz güldürecek bir yatırımdır. Dünya ekonomisi altın madenin üzerine kurulmuştur. Toprağın altında dahi olsa değerlidir. Bu sayede toprak ta değer kazanıyor. Ne olursa olsun altın yatırımcısının yüzünü güldüren bir madendir.” dedi.

“Bizim için önemli olan insan sağlığıdır.”

Coronavirus dolayısıyla yetkili merciler tarafından yapılan uyarıları önemsediklerini belirten Yıldırımoğlu, kuyumcular olarak kendileri için önemli olanın insanların sağlıkları olduğunu ifade ederek, insanların altın alışverişi yapmaları için de açık olmaları gerektiğini belitti.

“Bir ilin ekonomisi kuyumcu sektörüne bağlıdır.” diyen Yıldırımoğlu, “İnsanlar bir çeyrek altın bile alırken sıkışık gününde bozdurup ihtiyacını gidermek niyetiyle alıyor. Kuyumcular kapanırsa bu insanlar altınlarını nerden bozdurup ihtiyacını giderecek. Bu da insanlara sıkıntı yaşatır. Biz de kuyumcular olarak dükkânlarımızı bir hafta kapalı tuttuk, bir haftanın sonunda insanlar ellerindeki altındaki değerlendirsinler diye bir günlüğüne kuyumcuları açtık. Daha sonra bir hafta daha kapattık. Bu kararı Van’daki bütün kuyumcu esnafları ile beraber aldık. İkinci haftanın sonunda bugün tekrar kuyumcuları açtık. İnsanları mağdur etmemek için açtık. Çünkü halkımız altına güvendiği için yatırım yapıyor. Biz de insanlar mağdur olmasın, almış oldukları altınları değerlendirsinler diye haftanın bir günü kuyumcular olarak açık oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu ile bir toplantı yapacaklarını açıklayan Yıldırımoğlu, “Bu virüs illetinin bir an önce bitmesi için devletimize yardımcı olmak adına yeni kararlar alacağız. Van’ımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bugün birlik ve beraberlik günüdür.” dedi.

“Güvendiğiniz kuyumcudan altın alışverişlerinizi yapın”

Altındaki yükselmeye ile birlikte piyasaya sürülen sahte altınlar konusunda dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Yıldırımoğlu, şunu söyledi:

“Sahtekârlar kendilerini çok iyi yetiştiriyorlar. Profesyonel olmuşlar artık. İnsanların bir zafiyetini bulup oradan yararlanıyorlar. Altın yatırımcılarına tavsiyem güvendiğiniz bir kuyumcudan altın alışverişinizi yapın ve bir kartın arkasına aldığınız altın miktarını yazdırmanız sizin için yeterli olur ve olası mağduriyetlerin de önüne geçmiş olursunuz. Ben 54 yıldır kuyumculuk yapıyorum. 1978 yılından beri vergi mükellefiyim. Bu kadar zamandır kuyumcu olmama rağmen ben bile bazen aldanma durumuna girebiliyorum. Çünkü bu kalpazanlar kendilerini o kadar iyi geliştirmişler ki biz bile aldanıyoruz. Bilmeyen bir insan bu sahtekârlara karşı hiçbir şey yapamaz. O yüzden size tavsiyem devamlı olarak alışveriş yaptığınız bir kuyumcu varsa oradan alışverişinizi yapın. Altın alış ve veriş işlemlerinizi de oradan yapın.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.