VİDEO HABER - Engelini yüzerek aştı dereceye koştu

VİDEO HABER - Engelini yüzerek aştı dereceye koştu
https://www.youtube.com/watch?v=WfnpB9_z73I 15 yaşındaki Süleyman Emin Erim, bedensel engelli bir genç olmasına rağmen yüzme sporu sayesinde engelini aşarak...

15 yaşındaki Süleyman Emin Erim, bedensel engelli bir genç olmasına rağmen yüzme sporu sayesinde engelini aşarak küstüğü hayata tekrar umutla bağlandı, dereceden dereceye ulaştı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - 5 yaşında iken "Osteogenesis Imperfecta" yani cam kemik hastalığı ile tanışan Süleyman Emin Erim 15 yaşına kadar 11 ameliyat geçirmek zorunda kaldı. Erim, hayatının 2017 yılında Ağrı'da açılan yarı olimpik havuzun açılması ile değiştiğini ve hayata sımsıkı bağlanarak Türkiye'de dereceden dereceye koştuğunu anlattı. Engellerin azimle aşılacağını söyleyen Erim, engellilerin engellerinden azimle kurtulabileceklerini ve hiçbir zaman hayata küsmemeleri gerektiği telkininde bulundu. "5 yaşından beri cam kemik hastasıyım ve kırıklarımın fazla olması bana 11 ameliyat yaşattı" diyen Erim, yüzmeye başlamadan önce hayata küs olduğunu sözlerine ekledi. Süleyman Emin Erim "Yıllar önce Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde havuz açılışında bulunmuştum. Vali Süleyman Elban tarafından 'Yüzmeyi Bilmeyen Kalmasın' projesi başlatılmıştı. O vesile ile ben de yüzmeye başladım. Ve şu an eğitmenliğimi yapan Gökhan Hoca benim yeteneğimi fark etti. Eğitime tabi tuttu ve şu an başarılar elde ediyoruz. Yüzme alanında girdiğim yarışlarda Türkiye birinciliği ve ikinciliği elde ettim."

"Yüzme sayesinde sosyalleştim hayatla barıştım"

Engelli olmanın insanı üzdüğünü, bu durumu aşmanın zor olduğunu hatırlatan Erim, Ağrı'nın tüm sokaklarını tekerlekli sandalye ile gezdiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüzme sayesinde sosyalleştim, hayatla barıştım. 4 yıl boyunca evde eğitim gördüm. Okula gidemiyordum yüzmeye başlamadan önce. Ve moralim hep bozuktu. Yüzmeye başladığımda da alışma sürecinde zorluklar yaşadım ama onun ardından profesyonel bir şekilde yüzüyorum. Engelli vatandaşlarımız hiçbir zaman umutsuzluğa düşmemeli. İnsanın yapamayacağı şey yok. Tekerlekli sandalye ile Ağrı'nın sokaklarını dolaşıyorum. Engelli olmak kolay değil. Ama kendimize hayatı kolaylaştırmamız gerekiyor. Yılmadan azimle gayret etmeliyiz.” Süleyman Emin Erim'in antrenörlüğünü yapan Gökhan Şengül ise tanıştığı sırada Süleyman'ın hayata olumsuz baktığını, çalışmalara başladıkları ilk zamanlar engelli oluşundan dolayı ağladığını belirterek, yüzmenin onu hayata olumlu bakmaya sevk ettiğini sözlerine ekledi.

"4 ayrı branşta Türkiye ikinciliği aldı"

Gökhan Şengül, "8 yıldır Gençlik Spor İl Müdürlüğünde yüzme antrenörlüğü yapıyorum ve yüzme il temsilcisiyim. Bütün çocuklarla ben ilgileniyorum. Öğrencim Süleyman Emin Erim, geçen yıl, okullar arası yapılan Türkiye şampiyonasında 4 birincilik aldı. Geçen hafta Isparta ilinde yapılan Türkiye Milli Takım seçmesine katıldık. Süleyman yine 4 ayrı branşta Türkiye ikinciliği aldı. Birkaç saniye farkla barajı kaçırdık. Ocak ayında yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılacağız. Orada ihtiyacımız olan 2 ya da 3 saniye olacak. Bunu yakaladığımız zaman 2020 Paralimpik Olimpiyatlarına Süleyman inşallah seçilecek. Bedensel engelli ve diğer çocuklarımızla çalışmalarımız devam edecek." dedi.

"Şu an çok mutlu"

Erim'in, aldığı derecelerle mutluluğunun ve hayata dair umutlarının arttığını söyleyen Şengül, "İlk bedensel engelli öğrencim Süleyman'dı. Süleyman'dan sonra ilgi alanım bedensel engelli çocuklar olmaya başladı. Ağrı'nın her tarafından bedensel engelli öğrenci arıyorum. Çünkü Süleyman'da bunu buldum. Spora gelmeden önce hayata bakış açısı çok kötüydü, ümitsizdi. Kendisini toplumun ve insanların içerisinde dışlanmış görüyordu. Hatta bazen ağladığına şahit oluyordum, engelli olduğu için üzülüyordu. 2-3 yıldır beraberiz çalışıyoruz. Türkiye geneli derece de yapınca hayatı değişti, öz güveni gelişti. Şu an çok mutlu. Tek amacım bu çocukların mutlu olması. Ve bu engelli kardeşlerimize ulaşıp onların hayata karşı bakış açısını değiştirmek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.