VİDEO HABER - Eczacılar vatandaşın maskesiz kalmasından dolayı tedirginlik yaşıyorlar

VİDEO HABER - Eczacılar vatandaşın maskesiz kalmasından dolayı tedirginlik yaşıyorlar
https://www.youtube.com/watch?v=RCn09c94gcs&feature=emb_title   Ellerine ücretsiz maske ulaşmayan Ağrılı eczacılar, bu durumu vatandaşlara...

Ellerine ücretsiz maske ulaşmayan Ağrılı eczacılar, bu durumu vatandaşlara anlatamadıkları gibi, halkın maskesiz kalmasının kendilerini tedirgin ettiğini belirtiyorlar.

DİYARBAKIR YENİGÜN - AVM'lere, iş merkezlerine ve halkın yoğun olarak kullandıkları alanlara maskesiz giremeyen vatandaşlar, maske alamadıkları için eczacılarla çoğu zaman karşı karşıya geliyor.

Eczacılar Odası Ağrı İl Temsilcisi Semra Bayram, ellerinde maske bulunmadığından dolayı müşterileri ile sorun yaşadıklarını ve bu konuda mağdur olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda, pazar yerleri başta olmak üzere toplu mekânlarda maske takılmasının zorunlu hale getirildiğini, valiliklerin e-devlet üzerinden ücretsiz maske dağıtımına başlandığını, parayla maske dağıtımının yasaklandığını ve marketlerde verilen maskelerin ücretsiz olduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra yoğunluk nedeni ile eczanelerden de ücretsiz maske temin edilebileceğini belirtmişti.

Maske satışlarının yasaklanması üzerine ellerinde halka ücretsiz dağıtacakları maske bulunmayan Eczacı Semra Bayram, ücretsiz maskelerin Ağrı'ya hala ulaşmadığını bundan dolayı vatandaşların eczanelere maske için gitmelerinin anlamsız olduğunu ve aynı zamanda bu durumun sağlık açısından da risk barındırdığını ifade etti.

"Eczanelerimizde maske satışlarımız yasaklandı. Bakanlık bünyesinde toplanan maskeler, depolar aracılığı ile eczanelere gönderilecek. Vatandaşlar telefonlarına gelen kimlik numaralarına ait şifrelerle eczanelerden maskelerini temin edecekler. Ve 10 gün için 5 adet maske temini yapılacak." diyen Bayram sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ağrı'ya hala maske ulaşmadı"

"Ağrı'ya hala maskeler ulaşmadı. Maske alabilmek için çok sayıda vatandaş eczanelere başvuruyor. 30 büyükşehir ve Zonguldak illerine maske dağıtımı tamamlandıktan sonra Ağrı iline maskelerin ulaşacağını öngörüyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın telefonlarına şifre gelmeden eczanelere gitmemelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü eczaneler de risk altında. Salgının bizlerden onlara, onlardan bizlere bulaşma riski artıyor bu durumda."

"Müşterilerimiz ile karşı karşıya geliyoruz"

Müşterilerinden biraz daha sabırlı olmalarını ve eczacıları zor durumda bırakmamalarını tavsiye eden Semra Bayram, "Geçen hafta, bir müşterime 'maske yok' dediğimde eczanemizin fotosunu çekip şikâyetçi olacağını söyledi. Tabi bu durumu vatandaşa anlatamayabiliyoruz. Bu konuda zamanla onların da bilgileneceğini düşünüyorum. Biraz daha sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum. Ama bu arada vatandaşın da maskesiz kalması bizi tedirgin ediyor. Aslında vatandaşların sağlık kurumlarına da maskesiz alınmaması gerekiyor, maskesiz giriyorlar eczanelere. Bu konuda bizim ve teknisyenlerimizin kullandığı maskelerden elimizde fazla kalıyorsa eğer, ihtiyaçtan fazlasını vatandaşa yardımcı olmak adına eczacılar olarak veriyoruz ama herkese yetemiyoruz tabi." dedi.

"Maskesiz bir yere gidemiyoruz"

Eczanelerde maske isteyip eli boş çıkan vatandaşlar ise ne yapacaklarını bilemediklerinden dolayı kafaları karışmış durumda.

Satışların yasaklanması ve kendilerinin maskesiz kalmasından dolayı mağdur olduklarını söyleyen Seyfi Aydemir adlı vatandaş, "Şu an çok mağduruz, maskesiz bir yere gidemiyoruz. Satışlar yasaklandığından dolayı kimse maske de vermiyor. Eczanelere gidiyoruz maske almak için telefonumuza kod geldikten sonra maske alabilirsiniz diyorlar, maske de gelmiyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.