Tosun: 8 Mart tatil ilan edilsin

Tosun: 8 Mart tatil ilan edilsin
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tatil ilan edilmesi için Meclis’e kanun teklifi verdi DİYARBAKIR YENİGÜN...

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tatil ilan edilmesi için Meclis’e kanun teklifi verdi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nün tatil olarak belirlenmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini, Meclis Başkanlığı’na verdi.  Kanun Teklifi ’ne ilişkin gerekçede ise şu ifadeler yer aldı:

“Dünyanın dört bir yanında Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanan 8 Mart, Türkiyeli kadınlar tarafından da her yıl düzenlenen büyük mitingler ve etkinliklerle kutlanmaktadır. Dünyanın her bir köşesinde haksızlığa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, yoksulluğa mahkûm kılınmaya çalışılan kadınlar, her yıl 8 Mart’ta meydanlara çıkarak eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirmektedir.

“Türkiye cinsiyet eşitliğinde 130’uncu sırada”

Toplumsal cinsiyet eşitliği karnesi açısından bakıldığında Türkiye’nin bugün ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu görülmektedir. Türkiye’nin, eğitim, sağlık, siyaset ve iş hayatı başlıklarında incelendiği Dünya Ekonomik Forumu’nun (DEF) 2018 Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre cinsiyet eşitliği araştırmasında Türkiye 149 ülke arasında 130. sırada yer almaktadır. Bu bağlamda, dünyanın dört bir yanında ezilen, haksızlığa ve adaletsizliğe maruz kalan, erkek egemen sistem tarafından köleleştirilen kadınların mücadelesinin simgesi olarak kabul edilen 8 Mart’ın, TBMM tarafından ‘Dünya Kadınlar Günü’ adıyla tatil günü olarak ilan edilmesi Türkiyeli kadınlar için büyük bir kazanım olacaktır. Bu ayrıca, Türkiye’de her gün artarak devam eden kadına yönelik çok yönlü şiddetin önüne geçilmesi için de önemli bir adım olacaktır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.