TED Diyarbakır Koleji’ne TSE tescilli temiz okul belgesi

TED Diyarbakır Koleji’ne TSE tescilli temiz okul belgesi
TED Diyarbakır Koleji, kentte Türk Standardları Enstitüsü tarafından yeni döneme uygunluğu tescillenen ilk ve tek okul oldu   DİYARBAKIR YENİGÜN...

TED Diyarbakır Koleji, kentte Türk Standardları Enstitüsü tarafından yeni döneme uygunluğu tescillenen ilk ve tek okul oldu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Ülkemizde ve dünyada etkisini giderek arttıran Covid-19 salgını başta eğitim öğretim hayatı olmak üzere yaşamın birçok alanında olumsuzluklar yaratmasının ardından eğitime, 1928’den bu yana katkı sunan Türk Eğitim Derneğinin Diyarbakır’daki temsilcisi TED Diyarbakır Koleji Türk Standardları Enstitüsünün yerinde incelemeleri sonucunda insan sağlığını esas alan tedbirleriyle eğitim alanları, sınıflar, spor salonu, kafeterya, yemekhane ve tüm yaşam alanlarıyla Diyarbakır’da “Okulum Temiz” belgesi alan ilk okul olma unvanını alarak eğitime bir kez daha öncülük etti.

‘Bütün kurumlar nezdinde mücadele veriyoruz’

TED Diyarbakır Kolejinde düzenlenen “Okulum Temiz” belgesini teslim töreninde konuşan TSE Diyarbakır Belgelendirme Müdürü Mehmet Genç, “Covid-19 salgını sürecinde bütün kurumlar nezdinde mücadele veriyoruz. Bu mücadelede TSE olarak bizler de çocuklarımızın biran önce okullarına kavuşması için hazırlıklarını tamamlayan ve salgın tedbirlerini en iyi şekilde alan okullarımızın çalışmalarını belgelendirme adına buradayız. Başlattığımız çalışmada belgeyi hak etme adına gerekli bütün kriterleriyerine getiren ve belgeyi almaya hak kazana TED Diyarbakır Kolejine teşekkür ve tebriklerimizi sunuyoruz” dedi.

‘Her türlü tedbiri almak temel önceliğimizdir’

Törende konuyla ilgili açıklama yapan TED Diyarbakır Koleji Kurucularından Rohat Yılmaz “Çocuklarımızı okullarıyla biran önce buluşturacak her türlü tedbiri almak temel önceliğimizdir.  Bundan dolayı çocuklarımıza daha sağlıklı bir okul oluşturduğumuzu belgelendirmek bizleri gururlandırmıştır. Ayrıca eğitim öğretim camiasına bir kez daha öncülük etmiş olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Artık hepimizin temel beklentisi bu salgının son bulması ve okullarımızın biran önce tam kapasite açılmasıdır” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.