Amedspor yeni transferlerle gençleşti
YENİGÜN HABER – TFF 1’nci Lig’de lider Amedspor şampiyonluk yolunda ara transfer dönemini hareketli geçirdi. Ara transfer dönemine Kocaelispor’dan stoper Tarkan Serbest transferi ile başlayan Diyarbakır ekibi daha sonra Boluspor ’un golcü futbolcusu Florent Hasani’yi renklerine bağladı. Tecrübeli kaleci Veysel Sapan’ın ameliyatı sonrası Vanspor’un kalecisi Abdulsamed Damlu'yu kadrosuna katan Amedspor daha sonra sırasıyla 25 yaşındaki stoper Oleksandr Syrota, Zdravko Dimitrov, Atakan Müjde ve Cem Üstündağ ile anlaştı. Bu transferlerle Amedspor’un yaş ortalaması ise 26,1 oldu.
4 yabancı oyuncu ile yollar ayrıldı
Amedspor yaptığı 7 transferin yanı sıra 4 oyuncu ile de yollarını ayırdı. Sezon başında transfer edilen Aytaç Kara ile yollar ayrıldı. Tecrübeli oyuncu ayrılığın ardından Sarıyer ile anlaştı.
Diyarbakır’da 36 yaşındaki oyuncu Cheikhou Kouyaté ile de devre arasında karşılıklı olarak yollar ayrıldı. Ayrıca, Amedspor’un sol kanadı Fernando Andrade ve Andre Poko ile de yollar ayrıldı. Fernando Andrade, takımdan ayrılmasının ardından Erzurumspor ile anlaştı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.