ŞİVAN PERVER Çıkmaz 21 Dizisi’nde rol alacak

ŞİVAN PERVER Çıkmaz 21 Dizisi’nde rol alacak
Ünlü Kürt sanatçı Şıvan Perver’in de rol alması beklenen Çıkmaz 21 Dizisi’nin çekimleri başladı. Şubat ayında Youtube üzerinden izleyicilerle...

Ünlü Kürt sanatçı Şıvan Perver’in de rol alması beklenen Çıkmaz 21 Dizisi’nin çekimleri başladı. Şubat ayında Youtube üzerinden izleyicilerle buluşacak olan dizinin senaristi Mizgin Mencükoğlu, Şıvan Perver’in kendilerini , Irak’a davet ettiğini söyledi. Perver’in kısada olsa dizi de rol alacağını kaydeden Mencükoğlu, diziede barış öğesini işleyeceklerinin altını çizdi. Dizinin 2. Yönetmeni Diyar Kaya ise, çekmiş oldukları dizinin toplumsal bir yönünün olduğunu belirterek, “Biz dizimizle Diyarbakır’ın kötü algısını yıkmayı amaçlıyoruz” dedi

Rıdvan KÖSEN/Yenigün Özel

DİYARBAKIR - Saddam Hüseyin’in kimyasal silahlarının şifresini bilen bir kızın, Irak’tan başlayan hikayesinin Diyarbakır’a uzanmasını konu edinen Çıkmaz 21 Dizisi, Şubat ayında Youtube üzerinden izleyicilerle buluşacak. Ünlü Kürt sanatçı Şıvan Perwer’in de rol alması beklenen dizinin çekimleri Türkiye, Irak ve Suriye’nin yanı sıra İngiltere ve Almanya’da gerçekleştirilecek.

Dizi Suriye sınırında start alacak

Diziye dair gazetemize konuşan Çıkmaz 21 Dizisinin senaristi Mizgin Mencükoğlu, “Dizinin senaristliğini üstleniyorum. Aynı zamanda dizinin başrol karakteri olan Iraklı mülteci rolünü oynuyorum. Dizimizde Amerika, Almanya ve İngiltere’den aramıza katılacak olan oyuncular yer alacak. Dizide, Saddam Hüseyin’in yaverinin kızı Saddam’ın kimyasal silahların şifresini biliyor. FBI ve MOSAD bu şifreleri saklayan kızın peşinde ama kız şifreleri öğrenmemeleri için onlardan kaçıyor. Çünkü şifreler onların ellerine geçse büyük bir savaş çıkabilir. Şifreler kızda olduğu için kızı da öldüremiyorlar. Kız türlü işkencelere maruz kaldıktan sonra Diyarbakır’a kaçıyor. Ama kızı Diyarbakır’da da buluyorlar. Böylelikle dizide macera başlıyor. Dizinin ilk bölümleri Mardin’de Suriye sınırında çekilecek. Mardin’de başlayan dizi Diyarbakır’ın mahallerinde devam edecek” dedi.

“Şıvan Perver bizi Irak’a davet etti”

Yurt dışında İngiltere ve Almanya’da da çekimlerinin olacağını ifade eden Mencükoğlu, “Dizinin 5 bölümünü Irak’ta çekeceğiz. Yönetmenimiz Şıvan Perwer ile iletişime geçti. Şıvan Perwer bizi Irak’a davet etti. Dizinin yedinci veya sekizinci bölümünün 20-25 dakikalık bölümü Irak’ta çekilecek. Yönetmenimiz Mehmet Yaşar’ın söylemine göre Şıvan Perver çıkmaz 21 dizisinde kısa bir süre de olsa yer alacak. 3 hafta evvel Ofis sokağında uyuşturucu krizine giren bir çocuk gördüm. Uyuşturucu yaşı 9’a inmiş durumda. Biz bu dizide daha önce de söylediğimiz gibi madde bağımlılığına yer vereceğiz. Kadının toplumdaki özellikle doğu toplumundaki önemine vurgu yapacağız örneğin bir kavgada kadın başındaki türbanı yere attınca kavga son bulur. Bu barış öğesini de dizide  işleyeceğiz. Projemiz daha iyi yerlerde gereken ilgiyi görmesi için devletimizin bize yardım elini uzatmasını istiyoruz. Dizide doğal sahneler kullanılacak” diye konuştu.

“Dizi Diyarbakır şivesi ağırlıklı olacak”

Dizilerinde deneyimli bir oytunca kadrosuna sahip olduklarının altını çizen senaristi Mencükoğlu,  “Bazı oyuncularımızın  deneyimi var. Poyraz Karayel, Karadayı ve Kurtlar Vadisi’nde oynamış oyuncularımız var. Çoğu oyuncumuz da deneyimsiz bu oyunculara her Cumartesi günü Sümerpark Sosyal Hizmetler Binası’nda oyunculuk dersi veriyoruz. Çekimler başladıktan sonra da derslerimiz devam edecek. Dizide Diyarbakır şivesi ağırlıklı olmak üzere bütün şivelere yer vereceğiz. Şivelerin yanı sıra Arapça, İngilizce, İtalyanca ve Türkistan dili olacak” şeklinde konuştu.

“Dizide 200 oyuncu yer alacak”

Çıkmaz 21 dizisinde 200 oyuncu yer alacağını anlatan dizinin 2. Yönetmeni  Diyar Kaya ise  “Şu anda 150 oyuncumuz ve 50 de yedek oyuncumuz var.dizimizin 1. Sezonu 14 bölümden oluşacak. Dizide bu kadar çok oyuncu olmasının sebebi dizi ilerledikçe ayrılacak olan arkadaşların olmasından kaynaklanıyor. Birçok oyuncunun da vurulacağını söyleyebilirim. Fakat dizimizde silah olgusu kötü bir şekilde yer almayacak. Birçok dizide adaleti silah aracılığı ile sokakların sağladığını görüyoruz. Bu durum gençler için kötü bir örnek oluşturuyor. Biz bu yanlış düşünceyi de yıkmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Dizimizin toplumsal bir yönü olacak”

Çekmiş oldukları dizinin toplumsal bir yönünün olduğunu vurgulayan Kaya şunları söyledi; “Diyarbakır’da sosyal olarak kaybolmaya başlayan bir kimlik var. Diyarbakır’da sosyal ilişkiler önceki yıllarda çok daha sıcaktı. Bu durum git gide bozulmaya başladı. Diyarbakır korkunç bir şehir değildir. Tam tersine Diyarbakır medeniyetler şehridir. Biz filmimizle Diyarbakır’ın kötü algısını yıkmayı amaçlıyoruz. Dizimizde çocukların uyuşturucu kullanması ve bu çocukların neden uyuşturucu sattığına değineceğiz. Burada suçlu çocuk değil. Çekeceğimiz dizi ile bunun nedenlerini sunacağız. Kadına karşı şiddete ve Suriyeli mültecilerin çektiği zorluklara da dikkat çekeceğiz. Dizimizi şu an 18 bölüm olarak yazmış durumdayız. Her bölüm 45 dakikadan oluşacak. Politika ve siyaset içermeden güzel bir dizi yapacağız. Filmimizin çekimlerine bu hafta başlayacağız. Bir aylık bir sürenin ardından Şubat ayında dizimiz Youtube üzerinden yayınlanacak. Diyarbakırlılar dizimizi izleyerek bizlere sahip çıkacaktır. Çünkü Diyarbakır’ın gerçeklerini anlatacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.