Salon sahiplerinin derdi 'korsan' düğünler

Salon sahiplerinin derdi 'korsan' düğünler
Pandemi dolayısıyla Diyarbakır'da 4 ay kapalı süreyle kalan 75 düğün salonunun maddi kaybı 300 milyon TL’yi buldu.  İşletme sahipleri, kafe ve otopark...

Pandemi dolayısıyla Diyarbakır'da 4 ay kapalı süreyle kalan 75 düğün salonunun maddi kaybı 300 milyon TL’yi buldu.  İşletme sahipleri, kafe ve otopark gibi mekanlarda yasak olmasına rağmen yapılan düğünlerin “korsan” olduğunu ve bundan dolayı iş yapamadıklarını söylüyor

DİYARBAKIR YENİGÜN - Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 11 Mart tarihinde kapanan Diyarbakır’daki düğün salonları, atılan normalleşme adımları ile 1 Temmuz’da yeniden açıldı. Ancak kentteki vaka sayısının artması üzerine Valilik tarafından 13 Ağustos’ta yeni önlemler alındı. Buna göre sadece gelin ve damadın dans edebileceği düğünler saat 19.30'da başlayıp, 22.30'da sona erecek. Kına ve nişan gibi etkinlikler ise saat 12.00'de başlayıp 15.00'te bitecek.  Kafe, restoran gibi ruhsatında düğün salonu ibaresi olmayan tüm yerlerde düğünlerin yapılması yasaklandı. Yine araç konvoyu oluşturmak da salgın süresince yasaklandı.  Salgın tehdidi nedeniyle evlilik hazırlığı yapan pek çok çiftin düğünlerini ertelemesi nedeniyle ekonomik olarak zor günler yaşayan kentteki düğün salonu sahiplerinin derdi, yasağa rağmen restaurant, kafe ve otopark gibi mekanlarda yapılan korsan düğünler.

Salonlar açıldı ancak iş yok!

MA’da yer alan habere göre 16 yıldır düğün salonu işleten Serdar Metin, 4 aydan fazla bir süre kapalı kalan düğün salonlarının 45 gündür açıldığını hatırlatarak, açıldıkları günden bu yana korsan düğünlerden kaynaklı oluşan sorunlarla uğraştıklarını dile getirdi.

Düğün salonlarının aylık kayıplarının 1 milyon TL olduğunu kaydeden Metin, “1 Temmuz’da düğün salonları açıldı. Açılma ile birlikte valilik kapalı alanlarda düğünlerin yapılmaması açıklaması yaptı. Bu açıklamadan sonra iş yapamaz hale geldik. Restaurant, kafe ve otoparklar düğün salonuna dönüştürülmüş durumda. Bunlar vaka sayısının artmasına neden oluyor. Biz kurallara en ince detayına kadar uyuyoruz ancak bu tür yerlerde önlem olmadığı için virüs yayılıyor” diye belirtti.

4 aylık zarar 300 milyon

Diyarbakır’da 75 düğün salonunun bulunduğunu belirten Metin, “Garson, sanatçı, gece bekçisi ve mutfak işçileri ile birlikte her salonda ortama 32 kişi çalışıyor. Bu da 2 bin 400 kişi ediyor. Her bayramdan sonra bir yoğunluk olur. Ancak biz bunu Ramazan ve Kurban Bayramı’nda  göremedik. Her salonun aylık en az 1 milyon zararı var. 4 aylık zarar, 300 milyon. Çalışanlar da biz de mağduruz. Kaybımız da aynı şekilde büyük” dedi. Metin, kendileri düğün solanlarında tedbirler alırken virüsün korsan düğün yapılan mekanlarda yayıldığını savundu. Metin, “Biz girişte ateş ölçmeden, maske takmadan, dezenfekten kullanmadan içeri almıyoruz. Bir masada 10 sandalye vardı, bunu 4’e düşürdük. Bin kişilik salona 400 kişi alıyoruz. Halay da yasak. Ancak korsan salonlarda bunların neredeyse hiç birine uyulmuyor. Hem burada virüs yayılıyor hem de biz maddi anlamda zarara uğruyoruz.”dedi. Ekonomik açıdan zor günler geçirdiklerini söyleyen Metin, mağduriyetlerinin biraz olsun önüne geçilmesi için korsan yapılan düğünlerin önüne geçilmesini istedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.