Pürüzsüz ve canlı bir cilt için kuru fırçalama

Pürüzsüz ve canlı bir cilt için kuru fırçalama
Cilt bakımının yeni trendi, güzellik rutininize doğallık ve etkili sonuçlar getiriyor. Kuru fırçalama, binlerce yıldır uygulanan bir gelenek olmasına rağmen, bugün modern cilt bakımının merkezine oturuyor.

Kuru fırçalama, genellikle doğal kıllardan ya da at kılından yapılmış fırçalar ile vücudun fırçalanması işlemine verilen addır. Bu fırçalama tekniği ile vücut aşağıdan yukarıya doğru taranır gibi fırçalanır. Böylelikle vücutta oluşan ölü derilerden arınma ve vücudun kan dolaşımının arttırılması amaçlanır.

KURU FIRÇALAMADA NASIL FIRÇALAR KULLANILIR?

Kuru fırçalama tekniğinde kullanılacak olan fırçalar cildi tahriş etmeyecek kadar ince telli fakat cildi ölü derilerden temizleyecek kadar kalın telli olmalıdır. Bu yüzden kuru fırçalamada kullanılan vücut fırçaları, bitki liflerinden ve doğal malzemelerden elde edilmiş kıllarla üretilir. Doğal kıllar, ahşap bir taban üzerine sık bir şekilde eklenerek yapılır. Kullanım durumuna göre uzun saplı, yuvarlak saplı ya da sapsız olarak bir çok farklı modeli bulunur.

KURU FIRÇALAMA NASIL YAPILIR?

Kuru fırçalama yapmak için öncelikle kişinin kendi vücuduna ve el yapısına uygun olan bir fırça seçmesi gerekir.

Seçilen fırçanın doğal malzemelerden yapılmış olması, cilde daha fazla fayda sağlayacağı için at kılı ya da bitki liflerinden yapılmış fırçalar tercih edilmelidir.

Kuru fırçalama, genellikle duş öncesinde yapılan bir işlemdir. Bu yüzden cildin mutlaka kuru olması gerekir. Eğer duş sonrasında kuru fırçalama yapılacaksa ilk önce vücut tam olarak kurutulmalıdır.

Kuru fırçalama vücudun aşağı kısmından yukarıya doğru yapıldığı için, ilk olarak ayaklardan başlanmalıdır.

Ayaklar, bacaklar ve daha sonra belden üste kadar vücut, dairesel hareketlerle vücudu tahriş etmeden orta hızda fırçalanmalıdır.

Bel, karın ve koltuk altlarına gelindiğinde fırça saat yönünde hareket ettirilerek fırçalanmalıdır.

Tüm vücut fırçalandıktan sonra yüz de, yüz temizleme fırçasıyla nazikçe fırçalanır.

Kuru fırçalama esnasında vücut biraz kızarabilir fakat bu zaten beklenilen ve istenilen bir şeydir. Çok fazla kızarıklık olmadığı sürece hafif bir pembelik idealdir.

Kuru fırçalama esnasında vücudu tahriş etmemek ve olası yaraları önlemek için, fırça cilde nazik bir şekilde bastırılmalıdır. Özellikle hassa cilde sahip olanlar bu işlemi uygularken daha dikkatli olmalıdır.

KURU FIRÇALAMANIN CİLDE FAYDASI NEDİR?

Kuru fırçalamanın cilde olan faydaları saymakla bitmiyor. Kuru fırçalama tekniğini düzenli olarak uygulayan kadınların ve erkeklerin bu uygulama sonrasında gözlemlediği değişiklikler şu şekilde:

VÜCUT ÖLÜ HÜCRELERDEN ARINDIRILIR

Vücudu ölü hücrelerden arındırma işlemine eksfoliasyon adı verilir. Eksfoliasyon, kuru fırçalama tekniğinde elde edilen en bilindik sonuçlardan biri. Özellikle duşa girmeden önce yapılan kuru fırçalama ile vücudun en dış katmanında bulunan ölü hücreler, kirler ve döküntüler tamamen temizlenir. Böylelikle kuru fırçalamadan sonra duşa girildiğinde, gözenekler daha iyi temizlenir ve cilt daha rahat nefes alır.

KAN DOLAŞIMI HIZLANDIRILIR

Kuru fırçalamanın cilde en önemli faydalarından biri kan akışını hızlandırmasıdır. Kuru fırçalama esnasında vücut ölü hücreleri atarken bir yandan da fırçalama yapılan bölgede kan dolaşımını hızlandırır. Kuru fırçalama sonrasında ciltte görülen hafif pembemsi bir kızarıklık, bunun sebebidir.

SELÜLİTİ AZALTIR

Düzenli olarak uygulanan kuru fırçalama, uygulandığı bölgede kan dolaşımını hızlandırır ve o bölgedeki oluşan yağların yakılmasında etkili rol oynar. Bu sebeple halihazırda olan selülit görünümünü azaltır ve yeni selülitlerin oluşmasına engel olur. Böylelikle kuru fırçalama yapan kişiler düzenli kullanımla beraber daha pürüzsüz bir cilde sahip olur.

MASAJ ETKİSİ GÖSTERİR

Kuru fırçalama, fırçalama yapılan bölgeye masaj etkisi gösterir. Dolayısıyla sabahları yapılan fırçalama kişiye daha dinçlik sağlarken, akşamları yapılan kuru fırçalama ise kişinin üzerinden tüm günün yorgunluğunu atmasını sağlar ve masaj yapılmış gibi hissettirir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.