Çocuklar dışarıda oynamak istemiyor

Çocuklar dışarıda oynamak istemiyor
Yeni bir araştırmaya göre çocukların yarısından fazlası, yazın dışarıda oynamaktansa iç mekanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor.

Birleşik Krallık'ta ebeveynler arasında yapılan bir araştırmada, çocukların yarısından fazlası bu yaz dışarıda oynamaktansa iç mekanlarda ve ekranlara bakarak daha fazla zaman geçirmek istiyor.

Sonuçlar üzerine uzmanlar bu durumun; obezite, D vitamini eksikliği ve zihinsel sağlık sorunları gibi çeşitli çocukluk çağı sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor.

Araştırmaya katılan beş ebeveynden dördü, çocuklarının açık havada oynadıktan sonra daha mutlu göründüğünü fark ettiklerini söyledi. Buna rağmen, on ebeveynden yedisi okul tatilleri sırasında olası hareketsizlikten endişe duyduklarını da belirtti.

Ankete katılan 1.500 yetişkinin dörtte biri, çocuklarının tatil sırasında açık havada günde bir saatten az zaman harcadığını itiraf etti.

NHS (Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi), yetişkinlerin günde 30 dakika kalp atışlarını hızlandıracak egzersiz yapmalarını önerirken, çocukların tam büyüme potansiyellerine ulaşmaları için genellikle bundan daha fazlasına ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

NHS ayrıca çocukların sağlıklı kemikleri ve etkili bir bağışıklık sistemini destekleyen D vitamini alabilmeleri için de günde 30 dakika Güneş ışığı almalarını tavsiye ediyor.

Uzmanlar, çocukluk çağı obezitesi ve diyabetin yükselişiyle mücadele etmek için açık havada egzersiz yapılması gerektiği konusunda uyarıyor.

Birleşik Krallık'ta neredeyse her 10 çocuktan biri beş yaşına geldiğinde obeziteyle mücadele ediyor. Çocukların yüzde 12'si ise fazla kilolu olarak kategorilendiriliyor.

Uzmanlar düzenli egzersizin, kas büyümesi, eklem esnekliği ve kemik kuvvetinin yanı sıra akciğer, kalp etkinliği ve zihinsel sağlık için de son derece önemli olduğunu belirtiyor. Çocuklar için dışarıda yapılan düzenli aktivitelerin vücutlarındaki hemen hemen her organı etkilediğine de dikkat çekiyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.