Yeşil Sol Parti’nin konferansı ikinci gününde

Yeşil Sol Parti’nin konferansı ikinci gününde
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) yeniden inşa ve yapılanma kapsamında Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlediği büyük konferans, ikinci gününde devam ediyor.

Yeşil Sol Parti, konferansta daha önceki süreçte gerçekleştirdiği bir dizi halk toplantılarında ortaya çıkan önerileri, karar önerisi olarak raporlaştırıp Ekim ayında yapılması planlanan kongreye sunacak.

Yeşil Sol Parti Kongre Delegesi Emir Ali Türkmen, konferans süreci ve partisinin bundan sonraki süreçte izleyeceği yol hattına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Halk toplantılarında öne çıkan öneri ve eleştirileri esas aldıklarını belirten Türkmen, “Dün kadın konferansımızı gerçekleştirdik, bugün de büyük konferansımızı yapıyoruz. Bu konferanslarımızın amacı yapmış olduğumuz bütünlüklü muhasebenin önümüzdeki süreçte mücadele hattımızın nasıl inşa edileceği konusunda tartışmalar yürütmek ve kararlar almaktır” dedi.

'BİRLİKTE KARAR VERİYORUZ’
Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, gerçekleştirdikleri konferansta, “örgütlenme, çoğulcu demokrasi, faşizme karşı mücadele ve politik hatlarının nasıl olacağı” gibi konulara dair halk ile birlikte tartışmalar yürüttüklerini ve kararlar aldıklarını belirten Türkmen, “Bu tartışmalarımız sonucunda da Yeşil Sol Parti’nin genel kongresinde parti tüzüğünü değiştireceğiz. Yeni bir başlangıç yapacağız. Bu coğrafyada direniş ve mücadelenin yeni inşa sürecinin güçlü bir şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

‘ETKİLİ POLİTİKALAR DEVREYE KOYACAĞIZ'
Yapılan halk toplantıları ve konferanslar sonrası birçok alanda güçlenmeye gideceklerini belirten Türkmen, bu güçlenmeyi toplumsallaştıracaklarını aktardı. Türkmen, “Eleştiri ve özeleştiri bizim can suyumuz. Biz aslında halkımızla birlikte yeniden can suyunu çoğaltmaya çalışıyoruz. Temel olarak tespit ettiğimiz sorunlar ve güçlendireceğimiz alanlarımız şöyle; Örgütlü yapımızı yeniden gözden geçirip ve çoğaltmak. Halk hareketimizin temel siyasal alanının toplumsallaşması için alanlar oluşturmak. Seçimde yapmış olduğumuz bazı ittifakları yeniden gözden geçirip farklı toplumsal kesimlerle bir demokratik ittifakı kurmanın imkanlarını yaratmak. Türkiye’de uzun süredir Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi için büyük çaba gösteriyoruz. Biz Kürt sorununu çözüme kavuşturmak için yeterince etkili politikalar yürütmediğimizi fark ettik. Bugün Kürt sorunu çözülmediği için Türkiye’de birçok sorun da çözülmüyor. Kürt sorunun çözümünü halka anlatmak için önümüzdeki süreçte daha etkili politikalar devreye koyacağız. Ayrıca emek mücadelesini yükseltmek için partimiz, üstüne düşen sorumluluğu yerine getirme hazırlığı içerisindedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.