Yeşil Sol Parti’den 400 isme kongre davetiyesi

Yeşil Sol Parti’den 400 isme kongre davetiyesi
Büyük kongreye hazırlanan Yeşil Sol Parti, dünyanın dört bir yanında 400 ismi kongreye davet etti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 15 Ekim’de gerçekleştireceği büyük kongreye hazırlanıyor. Ankara’da bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak kongre hazırlıkları kapsamında Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından 400 isme davetiye gönderildi.

Mezopotamya’da yer alan habere göre, Mısır, Lübnan, Filistin, Sudan, Fas, Cezayir ve Ürdün gibi ülkelerden çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve gazeteci davet listesinde yer aldı. Avrupa’dan da Sol Parti grupları ile Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti temsilcileri kongreye davet edildi. Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ile Avrupa Parlamentosu milletvekilleri de davet edilenler arasında yer aldı.

DAVET EDİLEN PARTİLER
Cezayir Sosyalist Demokratik Parti, Fas Halk Gücünün Sosyalist Birliği, Fas Demokratik Sol Federasyonu Sözcüsü Nebile Mounip, Fas İlerici Sosyalizm Partisi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Irak Komünist Partisi - Casim el Hafli, Lübnan Komünist Partisi, Lübnan Hınçak Ermeni Partisi, Lübnan Süryani Birlik Partisi, Lübnan Halkın Demokratik Partisi, Ermeni Sosyalist Partisi, Lübnan Halk Hareketi, Mısır Komünist Partisi, Mısır Sosyalist Partisi, Mısır Halk Koalisyonu, Sudan Komünist Partisi- Fethi Fadıl Muhammed, Sudan Özgürlük ve Değişim Hareketi gibi çok sayıda parti ve kuruluşa davetiye gönderildi.

Öte yandan Yeşil Sol Parti’den bir heyetin, kongre öncesi Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni ziyaret ederek, buradaki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini de kongreye davet edeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.