Washington Post'dan seçim değerlendirmesi

Washington Post'dan seçim değerlendirmesi
Washington Post'ta yayınlanan analizde, 'geçmiştekine kıyasla Erdoğan'ın daha kin dolu söylemlerinin seçimin üzerinde yarattığı baskıyı gösterdiği' yorumuna yer verildi.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin bir analiz yayınladı. İstanbul Büro Şefi Kareem Fahim imzalı analizde, seçim günü yaklaştıkça Erdoğan'ın üslubunu sertleştirdiği belirtildi ve 'geçmiştekine kıyasla daha kin dolu bu söylemlerin, seçimin üzerinde yarattığı baskıyı gösterdiği' değerlendirmesine yer verildi.

Washington Post'a konuşan Reform Enstitüsü'nden araştırmacı Mesut Yeğen ise, Erdoğan'ın kampanya retoriğinin 'karalama kampanyasından oluştuğunu' dile getirdi.

'dış Politikada U Dönüşü Beklenmiyor'

CNN International'da yer alan haberde ise, şu ifadeler kullanıldı: "Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yirmi yıllık iktidarını sona erdirebilecek benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya bırakacak."

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden zaferle ayrılması durumunda dış politikada bir 'u dönüşü' beklenmediğini yazan CNN, Ankara'nın Batı'ya döneceğini ancak temel siyasetin değişmeyeceğine işaret etti.(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.