Sancar, Millet İttifakı'ndan Bakanlık beklentimiz yok

Sancar, Millet İttifakı'ndan Bakanlık beklentimiz yok
Fox TV canlı yayınına katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, önemli açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğu...

Fox TV canlı yayınına katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, önemli açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğu ile görüşme ile ilgili, “Bize şu an ulaşan bir randevu talebi yok. Kılıçdaroğlu geldiğinde somut yol haritası üzerinde konuşacağız. Sonrasında da aday çıkarıp çıkarılmaması yönündeki kararı yetkili organlarımız ve ittifakımızla değerlendireceğiz" dedi.

Eş Başkan Sancar, milletvekilliği seçimlerine ise kendi ittifakları dahilinde gireceklerini belirterek, “Daha önce açıkladığımız gibi parlamento seçimlerine kendi ittifaklarımızla gideceğiz" diye konuştu.

KAPATMA DAVASI SEÇİMDEN SONRAYA BIRAKILSIN

Eş Genel Başkanı Sancar, HDP'nin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek vermek için bakanlık istediği haberleri hakkında "Bakanlık beklentimiz yok" dedi.

Sancar HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili kararın seçim sonrasına bırakılması için yeniden başvuru yapacaklarını da söyledi.

Sancar, “Böyle bir belirsizliğin seçmenlere yaşatılması kabul edilebilir değil, YSK seçim takvimini açıkladıktan sonra hukukçularımızla değerlendireceğiz süreci uzatmadan başvurumuzu yapacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.