Millet İttifakı Diyarbakır için İYİ Parti’yi ikna etmeye çalışıyor

Millet İttifakı Diyarbakır için İYİ Parti’yi ikna etmeye çalışıyor
Türkiye’nin en kritik seçimlerinden biri olan 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimine sayılı günler kala listeler şekilleniyor. Millet...

Türkiye’nin en kritik seçimlerinden biri olan 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimine sayılı günler kala listeler şekilleniyor. Millet İttifakı’nı oluşturan partiler Diyarbakır’da “birlikte kazanmak” için seçime tek liste ile girilmesinden yana tavır belirlerken, İYİ Parti’yi ikna etmeye çalışıyorlar.

Yeni seçim sistemi ittifakların ve tek liste ile seçime girilmesinin önemini artırdı. Medyascope’dan Ferit Aslan’ın haberine göre, Millet İttifakı, İYİ Parti’nin sloganı olan “Birlikte kazanacağız”ı Diyarbakır’da hayata geçirmek için tek liste ile seçime girmek istiyor ancak İYİ Parti bu fikre sıcak bakmıyor. CHP, DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi Diyarbakır il başkanları dün akşam (26 Mart) iftarda buluştu. Diyarbakır’da il başkanı bulunmayan Demokrat Parti ile İYİ Parti il başkanının katılmadığı yemekte, Millet İttifakı’nın dört il başkanı Diyarbakır’da oylarının boşa gitmemesi için tek liste ile seçime gidilmesi konusunda taleplerini genel merkezlerine iletme konusunda anlaştı.

'TEK LİSTE İLE GİDİLMEZSE BİRLİKTE KAYBEDECEĞİZ'

Diyarbakır için yapılan anketleri değerlendiren il başkanları, her partinin alacağı oy potansiyelini düşünerek, yeni sistem ile birlikte kazanmanın tek liste ile mümkün olacağı yönünde fikir beyan etti. İYİ Parti’nin ayrı, diğer partilerin ayrı liste çıkarması durumunda, İYİ Parti’nin sloganı olan “Birlikte kazanacağız”ın tersinin yaşanacağını ve birlikte kaybedeceklerini dile getiren il başkanları, bu işten AKP’nin kârlı çıkacağını söyledi. DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi, CHP listesi ile seçime girmeye onay verirken, İYİ Parti Genel Merkezi’nin bu talebe pek sıcak bakmadığı belirtildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.