Kobane Davası: Duruşmayı uzatma gibi derdimiz yok

Kobane Davası: Duruşmayı uzatma gibi derdimiz yok
Kobane Davası'nın 37’nci duruşmasının son oturumu bugün Sincan Kapalı Cezaevi’nde bulunan duruşma salonlarında görüldü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobane Davası'nın 37’nci duruşmasının son oturumu bugün Sincan Kapalı Cezaevi’nde bulunan duruşma salonlarında görülmeye başlandı. Ankara 22’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada bazı tutuklu siyasetçiler hazır edildi.

MA’nın haberine göre Mahkeme, dün savunma yapmaya başlayan Aynur Aşan’ın rahatsızlandığı ve hastaneye gittiği bilgisini paylaştı. Duruşma salonuna gelen Aşan, rahatsızlığının sürdüğünü ve bu nedenle savunma yapamayacağını belirtti. Aşan, avukatına söz verilmesini istedi. Aşan’ın avukatı Ebru Akkal, müvekkilinin tansiyonun çok yüksek olduğunu ve ayakta duramadığını, bu nedenle duruşmaya bir gün ara verilmesini talep etti. Talebe dair ara karar oluşturan mahkeme, Aşan’a dair talebi kabul ederek, Akkal’ın savunma yapmasının önünde herhangi bir yasal engel olmadığını kaydetti. Av. Akkal, savunmanın bir bütün olduğuna işaret ederek, "Bir yere gitmiyoruz, savunmamızı yapacağız” dedi.

AVUKATTAN SAVUNMA

Av. Özgür Erol ise, “Ben de Aynur Aşan’ın vekiliyim ve savunma yapacağım. Ancak müvekkilimin savunmasını görmeden savunma yapmam. Müvekkilimizin rahatsızlığını sizden öğrendik, duruşmayı uzatma gibi derdimiz yok. Müvekkilimiz için duruşmaya ara verilmesini talep ediyorum” diye kaydetti.

23 EKİM’DE DEVAM EDECEK

Mahkeme, talebi yeniden değerlendirerek, Aşan ve avukatlarının 23-24-25 Ekim tarihlerinde savunmalarını bitirebileceğini, bu sürenin "makul süre" olacağını kaydetti. Mahkeme, Aşan’ın savunmasına Pazartesi kaldığı yerden devam etmesine karar verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.