Kılıçdaroğlu ile Oğan yüz yüze görüşecek

Kılıçdaroğlu ile Oğan yüz yüze görüşecek
Seçim sonuçları gündemiyle olağanüstü toplanan CHP MYK’da Kılıçdaroğlu, ile Oğan’ın yüz yüze görüşmesi kararlaştırıldı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olağanüstü toplandı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin değerlendirmede bulunuldu. Toplantıda ayrıca 28 Mayıs 2023 Pazar gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yapılacak çalışmalar ele alındı.

ÇALIŞMALARDAKİ EKSİKLİKLER ELE ALINDI

Toplantıda Kılıçdaroğlu MYK üyelerini uzun uzun dinledi. Toplantıda nerede hata yapıldığı ilişkin görüşler bildirildi. MYK Toplantısında üyeler tek tek söz aldı. Yapılan tartışmalarda özellikle Saadet Parti’nin alanda çalışmalar yürüttüğünü ancak diğer ittifak üyesi partilerin bu konuda eksik kaldığı konusu tartışıldı.

Toplantıda gündeme gelen bir başka konu ise anket firmaları oldu. Bu kapsamda anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 45’in üzerinde gösterilmediği ve partinin bu konuda gerekli çalışmaları yürütmediği de gündeme geldi.

OYLARIN DÜŞMESİNDE AKŞENER ETKİSİ

MYK toplantısında gündeme gelen bir başka konu İYİ Parti oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Mart başında Millet İttifakı'nı oluşturan altılı masadan kalmış olmasının oyları düşürdüğüne ilişkin tartışmalar yaşandı.

Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, “Her şey bitmedi. Biz kaybetmedik. Erdoğan kaybetti, kazanacağız. Moralinizi bozmayın. Yeni bir kampanya sürecine giriyoruz” dedi.

KILIÇDAROĞLU, OĞAN İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

Edindiğimiz bilgiye göre Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde Sinan Oğan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirecek. Ancak CHP kurmayları ikinci tura kalan CHP lideri ve Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı yarışında Erdoğan’a karşı Oğan’dan gerekli desteği alamayacağı görüşünde. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.