İsrailli bakan: Bir an bile durmayın, silahların çok daha fazlası yolda

İsrailli bakan: Bir an bile durmayın, silahların çok daha fazlası yolda
İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, çağrıda bulundu.

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, bir aydan fazla süredir Gazze'ye bomba yağdırıyor. Binlerce Filistinliyi katleden katil sürüsü geri adım atacak gibi durmuyor. İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Yahudi sivilleri ve yerleşimcileri silahlandırma kampanyası kapsamında silah ve silah ruhsatı edinme prosedürlerini büyük ölçüde kolaylaştırdıklarını belirtti. Yahudi yerleşimcilere "Bir an bile durmayın" şeklinde seslenen Ben-Gvir, "Yüzlerce yedek sınıf açıldı ve çok daha fazlası da yolda. İsrail'i silahlandırmak: Bu hepimizin güvenliği için!" ifadelerini kullandı.

YÜZ BİNLERCE SİLAH RUHSATI BAŞVURUSU GELDİ

Filistinlilere yönelik ırkçı ve ayrımcı söylemleri ile tanınan İsrailli Bakan Ben-Gvir, "İsrail silahlanıyor" başlığı altında bir açıklama yaptı. Ben-Gvir, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'deki Ateşli Silahlar Şube Müdürlüğü'ne yüz binlerce kişisel silah ruhsatı başvurusu geldiğini belirtti.

PROSEDÜRLERİ BÜYÜK ÖLÇÜDE KOLAYLAŞTIRDILAR

Silah ve silah ruhsatı edinme prosedürlerini büyük ölçüde kolaylaştırdıklarını kaydeden Ben-Gvir, "On binlerce İsrailliye kişisel silah için şartlı izin ve ruhsat verildiğini" kaydetti.

"BEKLEME SÜRELERİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KISALTTIK"

Ben-Gvir, Yahudileri silahlandırma kampanyası kapsamında attıkları adımları şöyle sıraladı; "Ülke genelinde yüzlerce yeni yedek sınıf açtık. Testlerde onlarca basitleştirme ve değişiklik yaptık. Ateşli silahlar departmanını onlarca çalışanla artırdık ve işlem bekleme sürelerini önemli ölçüde kısalttık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.