Hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi

Hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin yeniden yapılanma sürecine ve netleşen çalışma takvimine dair HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Selahattin Demirtaş’ın yaptığı, ‘Partime cumhurbaşkanı adaylığına hazır olduğumu belirttim, gerekçe sunulmadan reddedildi’ açıklamasına yanıt vererek, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi. Zaten kendisiyle yapılan istişarelerde kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı” dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin yeniden yapılanma sürecine ve netleşen çalışma takvimine dair HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Seçim sürecinde kendilerine destek veren tüm kesimlere teşekkür eden Günay, seçim sonrası yenilenme süreci başlattıklarını ifade etti.

Günay, Demirtaş ve cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili gelen sorulara şu yanıtı verdi:
"Demirtaş’ın röportajı ile ilgili birkaç soru üst üste geldiği için ifade etmek isterim ki, bu konu üzerinden yapılan spekülatif söylemlere Demirtaş’ın kendisi de gerekli cevapları verdi. Kendisi önceki dönem Eş Genel Başkanımız. Biz bu tartışmaları yürütürken bütün parti kurullarımızla yine siyaseten HDP içerisinde ve şuanda tutuklu olan arkadaşlarımızla bir tartışma süreci yürüttük. Yine aynı şekilde HDP bileşenleri ile bir tartışma yürüttük. Bütün seçim sürecini yürütürken seçim stratejisini belirlerken de bu tartışmaları yürüterek bunları belirledik. Dolayısıyla bu konuda kendisinin (Demirtaş) cumhurbaşkanlığı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi. Zaten kendisiyle yapılan istişarelerde kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı. Biz bu süreci örerken de hem Emek ve Özgürlük İttifakı ile yaptığımız tartışmalarda hem de kendi bileşenlerimizle yaptığımız tartışmalarda şunu ifade ettik, deprem süreciyle birlikte Türkiye siyasetinde yeni bir süreç başlamıştır ve biz tartışmalarımızı bu çerçevede gözden geçirerek bir tutum belirledik. Kendisinin özeleştiri ve eleştirileri bizim açımızdan kıymetlidir. Biz parti olarak halkımızla birlikte kongre ve konferans sürecinde hep beraber karar vereceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.