Hiçbir ittifak mecliste çoğunluğu sağlayamıyor

Hiçbir ittifak mecliste çoğunluğu sağlayamıyor
ORC Araştırmanın anketine göre, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin “Cumhurbaşkanlığı Oy Tercihleri” anketini yayımladı. Ankete göre, hiçbir ittifak mecliste çoğunluğu sağlayamıyor

ORC Araştırma, “Cumhurbaşkanlığı Oy Tercihleri” anketini yayımladı.

Açıklanan anket sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaklaşık 7 puan bir fark var.

Ankete göre, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yarışı yüzde 51,7 ile ilk turda önde tamamlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu ise 44,2.

orc-anket.jpg

Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın oyu yüzde 2,8 olarak açıklanırken, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin oyu yüzde 1,3 oldu.

ORC Araştırma’nın açıkladığı “Milletvekili Genel Seçimleri” anketine göre ise hiçbir ittifak Meclis’te çoğunluğu sağlayamıyor.

orc-anket2.jpg

AK Parti’nin oyu yüzde 34,5 olurken, ittifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 7,3’te kaldı. CHP’nin oyu yüzde 28,4 olarak açıklanırken, ittifakı ortağı İYİ Parti’nin oyu yüzde 13,7 oldu.

Emek ve Özgürlük İttifakı içinde yer alan Yeşil Sol Parti’nin oyu ise yüzde 10,6 olarak öngörüldü.

DİĞER ANKETLERDE DURUM NE?

KONDA, dün gelenekselleşen seçim öncesi anketini yayımladı ve ankete göre Kılıçdaroğlu, yüzde 49,3 ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 puan önünde.

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre ise Kılıçdaroğlu, ilk turda yüzde 49,1’le kazanmanın eşiğinde.

Yöneylem Araştırma da 9-10 Mayıs’ta CATI yöntemi ile 27 ilde 2 bin 476 seçmen ile görüşülerek yapılan anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın beş puan önünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.