HEDEP’ten 'AK Parti ile temas' açıklaması

HEDEP’ten 'AK Parti ile temas' açıklaması
HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, AKP ile arka kapı diplomasisi yürütüldüğü iddiasını yalanladı. Doğan, bu tür spekülasyonları “Kürtlerin ve demokrasi güçlerinin kazanmalarına ve muhtemel kazanımlarına dönük korkunun tezahürü” olarak tanımladı.

Siyasette Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerin havasına yavaş yavaş girilirken nasıl bir politika izleyeceği merak edilip, dikkatle izlenen parti Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP). Partinin hafta sonu düzenlediği ‘Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı’nda bu konuda mesajlar veren Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, yerel seçimlerde “Kurdistan'da kendi adaylarını çıkaracakların, Batıda ise ittifaklara açık olacaklarını” söylerken, hiçbir çalışma ve kararın parti tabanından habersiz olmayacağının altını çizdi.

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin önümüzdeki dönem nasıl bir siyaset izleyeceği, yerel seçimlerdeki aday belirleme yöntemlerine ve AK Parti ile arka kapı diplomasisi yürütüldüğü yönündeki iddialara ilişkin Duvar’dan Ceren Bayar’ın sorularına yanıt verdi.

Doğan, haberlerin doğru olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Kayyumların atanmaması için birilerinin lehine aday çıkarmamıza ya da çıkarmamamıza gerek yok. Kayyum rejimi, uygulamalarıyla birlikte tümüyle hukuksuz olduğu gibi, sürdürülürse yalnızca Kürt illeriyle sınırlı kalmayacağı da aşikar. Toplumsal muhalefetin, yaklaşan yerel yönetim seçimlerinde bizimle birlikte kayyum rejimini sandığa gömmesi gerekir. Bu iddialar doğru değil. Her seçim öncesi olduğu gibi partimizin iktidarla arka kapı diplomasisi yürüttüğü iddia ediliyor. Yalnızca iktidarla değil, hatırlayalım 14-28 Mayıs seçimleri öncesinde de benzer iddialar Millet İttifakı’yla ilgili de gündeme geldi. Her nedense HEDEP dışındaki siyasi partiler arası diyalog olağan görülürken; partimiz söz konusu olduğunda şüpheli yaklaşılıyor. Elbette neden böyle yaklaşıldığını biliyoruz. Bazı kesimlerin iyi niyetli değerlendirmelerini tenzih ederek; bu durumu Kürtlerin ve demokrasi güçlerinin kazanmalarına ve muhtemel kazanımlarına dönük en hafif deyimiyle korkunun tezahürü olarak tanımlayabiliriz. Meşru ve yasal bir siyasi parti olarak ilkelerimiz çerçevesinde herkesle görüşebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum