HEDEP kritik gündem ile bugün toplanıyor

HEDEP kritik gündem ile bugün toplanıyor
HEDEP’in Merkez Yürütme Kurulu bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın parti kısaltması ile yerel seçimlerde batı kentlerinde aday çıkarılması gibi kritik gündemleri görüşmek üzere toplanacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün toplanacak. Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan başkanlığında HDP Genel Merkezi’nde toplanacak MYK’nin gündeminde önemli başlıklar var.

İSİM KISALTMASI
Toplantıda ele alınacak konu başlıklarından biri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2003 yılında kapatılan HADEP’i çağrıştırdığı gerekçesiyle partinin kısaltması olan HEDEP’in değiştirilmesi ile ilgili kararı.
Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, daha önce partilerine yönelik yeni bir “yargı kıskacına alma girişimi” olarak tanımladığı duruma ilişkin, itiraz etmeye hazırlansalar da yerel seçimler öncesi risk almamak için HEDEP kısaltmasını değiştireceklerini açıklamıştı.

SOMUT ADIM HUKUKÇULARIN GÖRÜŞÜNE GÖRE ATILACAK
Toplanacak MYK’de kısaltmayı değiştirmek ya da Yargıtay'a itiraz etme seçenekleri masaya yatırılacak. Bununla birlikte parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bu konudaki somut adımı ise parti hukukçuları ile yapılacak toplantıdan sonra atacak.
Bölge ve Türkiye’de kentlerinde yaptırılan anket ve araştırmalarının da masaya yatırılacağı toplantıda, seçim koordinasyonu tarafından bir sunum yapılması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİRLERDE ADAY ÇIKARMA
Bunlarla birlikte il ve ilçe yönetimlerinden gelen raporlar da incelenecek. Ulaşan raporlar ve halk toplantılarından çıkan sonuçlar ışığında Türkiye kentlerinde aday çıkarıp çıkarmama meselesi masada etraflıca tartışılacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.