Gökhan Zan adaylığı TİP'e istifa getirdi: "Popülist yaklaşımlar düzen siyasetidir"

Gökhan Zan adaylığı TİP'e istifa getirdi: "Popülist yaklaşımlar düzen siyasetidir"
TİP Tarsus İlçe Örgütü üyeleri Gökhan Zan adaylığı sonrası istifa ettiklerini duyurdu.

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı belirlemesi, parti içinde istifalara neden oldu.

Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe yönetimi adına yapılan açıklamada; örgütlü olarak, kısıtlı imkanlarla aylardan bu yana partinin çalışmalarını yürütmekte olan ilçe örgütünün halkı iktidar ve muhalefet arasındaki sıkışmışlıktan kurtarmak iddiasıyla yola çıktığını, ancak gelinen noktada bu sıkışmışlık durumuna partinin kendisi tarafından bir katkıda bulunulduğunu gördükleri vurgulandı. Partinin, günlük popülist yaklaşımlarla aday tanıttığını, Gökhan Zan'ın adaylığının, bu durumun aslında parti politikası haline geldiği gerçeği olduğuna değinildi.

Açıklamada, Parti'nin sürekli popüler kimlikler üzerinden adaylık dayatmasının partinin varoluş amacına ters olduğu ve bu tarz yöntemlerin 'düzen siyaseti' diye adlandırılan partilerin siyasetinden bir farkı kalmadığı nedeniyle Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak üyelerin mevcut tüm görevlerinden ve parti üyeliklerinden istifa edildiği bildirildi.

tip-gokhan-zan.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.