Erdoğan: Neymiş; Selo’yu bırakacaklarmış

Erdoğan: Neymiş; Selo’yu bırakacaklarmış
Seçim çalışmalarını sürdüren Erdoğan, DEVA ve Gelecek Partisi'ne "Masanın dolgu malzemesi oldular" dedi. İYİ Parti'ye "Masaya tıpış tıpış döndüler"...

Seçim çalışmalarını sürdüren Erdoğan, DEVA ve Gelecek Partisi'ne "Masanın dolgu malzemesi oldular" dedi. İYİ Parti'ye "Masaya tıpış tıpış döndüler" sözleriyle yüklendi. Millet İttifakı için de "Neymiş; Selo’yu bırakacaklarmış" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı açılışında yaptığı konuşmada muhalefeti hedef aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir ay izin alarak, seçim çalışmalarına katılmasını eleştiren Erdoğan "Bu şehirlerin belediye başkanları kendi şehirlerine hizmet etmek yerine başka hayaller, başka hevesler peşinde koşuyor" dedi.

14 Mayıs'taki seçimin kritik önemde olduğunu belirten Erdoğan'ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

21 YILDA GİRİZGAH YAPTIK: Geçtiğimiz 21 yılda ülkemize gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarını bundan sonra yapacaklarımızın temeli, girizgahı olarak görüyoruz. Biz bu heyecanla geleceğimize bakarken birileri de Türkiye’yi yeniden 30 yıl 50 yıl öncesine döndürmenin hesaplarını yapıyor. Bay bay Kemal’in başka yapacağı iş yok. Ne yaptı; ona şu kadar, buna şu kadar, birisine bu kadar; yetmez ki 6’lı masa hepsinden doyması lazım. 7'li masa var. O da masanın altındaydı, çıktı. Şimdi soruyorum; İP sen ne iş yapıyorsun? Niye durmadın masadan kaçtın gittin? Hani sen milliyetçiydin? Hani sen yerliydin, milliydin?

PARTİLERİNİN ADINI DA DEĞİŞTİRDİLER: Bay Bay Kemal terör örgütünün parlamentodaki uzantısıyla niçin partisinde değil de parlamentoda görüşme yaptı? Ve şimdi ne yaptılar; partilerinin adını da değiştirdiler. Yeni bir isimle ortaya çıktılar. Ve burada, bu uygulanan projeye gereken dersi 14 Mayıs’ta vermeye var mıyız? Muhalefetin son dönemdeki telaşı işte bu hesabın eseridir. Çok çalışmamız lazım.

BİZİ BEĞENMEYİP PARTİ KURDULAR, DOLGU MALZEMESİ OLDULAR: Artık şurada kaldı 35 gün. Kurdukları 7’li masanın etrafındaki her bir parti kendi geçmişlerine, kendi kırmızı çizgilerine dair ne varsa hepsini de bir kenara bıraktı, hepsini de çiğneyip geçti. Bir senedir millete umut diye pazarladıkları masaya 'kumar masası' dediler, 'noter masası' dediler. Sonra tıpış tıpış o masaya dönüp tekrar oturdular. Geçmişte CHP’ye yöneltmedik itham bırakmayanlar, Kılıçdaroğlu’nun eteğine dört elle sarıldılar. Bizi beğenmeyip ayrı parti kuranlar, 7’li masanın dolgu malzemeliğine razı oldular. Ömürleri boyunca söyledikleri her şeyi yutma pahasına CHP listelerinden adaylık sırasına girdiler. Bununla da kalmadılar. Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla ne pahasına olduğunu kendilerinin dışında kimsenin bilmediği kirli bir ortaklık kurdular. Kandil’den verilen talimatlarla yola giden bu Bay Bay Kemal’e ve onun yavrularına destek verilebilir mi? Öyleyse daha çok çalışacağız ve demokrasi sandığına bunları gömeceğiz.

NEYMİŞ SELO'YU BIRAKACAKLARMIŞ: Dağdan masada arıza çıkartanlara da ayar veriliyor. Yetmiyor; seçimden sonra ne yapacaklarını da anlatıyorlar. Neymiş; Selo’yu bırakacaklarmış. Neymiş terörist başını bırakacaklarmış. Neymiş; şu hukuk devletinde ülkemizde ne kadar içeride hukuken tutuklu veya mahkum olanlar varsa, bunları da Bay Bay Kemal diyor ki 'Bırakacağız.' Yetmiyor; Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da kaldıracaklarmış. Hale bak ya. Ne günlere kaldık ey gazi hünkar; eşek vezir olmuş katır silahtar. Bir diğer örgüt FETÖ. Tüm mensuplarıyla 7’li masanın fedailiğine soyunmuş durumda. Mensuplarına cezaevlerinden çıkma, kamuya geriye dönme sözü veriyor. Yetmiyor; bir de ülkeden ve milletten hesap sorma tehdidinde bulunuyor. Bakıyorsunuz tüm bunlara masada kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.

O YAVRULAR DİYANET'İ KAPATACAĞIZ DİYOR YA: O hani yavrular var ya; 'Diyanet İşleri Başkanlığını kapatacağız' diyorlar; siz ne işe yarıyorsunuz, niye orada varsınız? Onun için çok çalışacağız.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN LGBT DİYE BİR DERDİ YOK: Bir de çocuklarımızı, gençlerimizi sapkın akımların mezesi yapmak için yanıp tutuşanlar var. Neydi bu; LGBT. AK Parti’nin de, Milliyetçi Hareket Partisi’nin de ve diğer Cumhur İttifakı’nın ortaklarının LGBT diye bir derdi yok. Ama şu anda Millet İttifakı denilen bu Zillet İttifakı’nın böyle bir derdi var. Derdiniz yoksa açıklayın. Niye bugüne kadar açıklamadınız? Niye açıklayamıyorsunuz? Hiçbirinin adını vermeme gerek yok. İP’i de, Saadet’i de bunlardan bir ses var mı? Yok. Çünkü bunların böyle bir derdi yok. Erkek ve kız evlatlarımıza göz diken bu muhalefetin yanında bunlar saf tutmuş durumdadır. Aslında daha söylenecek çok şey var; ama inanın içimiz el vermiyor.

KAZANIMLARIN ÜÇ BEŞ MUHTERİS ELİYLE HEBA EDİLMESİNE GÖZ YUMMAYACAĞIZ: Milletin uğruna bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımlarının 3-5 muhteris eliyle heba edilmesine göz yummayacağız. 14 Mayıs’ta bunları siyasi mevta yapmaya hazır mısınız? Öyleyse çok çalışacağız. Ne kendi geleceğimizi ve de evlatlarımızın istikbalini, 7'li kumar masasında bozuk para gibi harcanmasına rıza göstermeyeceğiz. 14 Mayıs bu bakımdan çok önemli. Cumhurbaşkanlığında oyunuza talibiz. Parlamentoda oyunuza talibiz. Ne bize ne de rakibimize gözü kapalı oy vermeyin. Herkesi kantarınızda tartın, kıratını ölçün, notunu verin ve tercihinizi ona göre yapın. Unutmayın; 14 Mayıs’ta sandığa gittiğinizde sadece Cumhurbaşkanı adayları ve ittifaklar arasında bir tercih yapmayacaksınız. Atacağınız oylarla aynı zamanda 15 Mayıs sabahı nasıl bir Türkiye’ye uyanmak istediğinize de karar vereceksiniz.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.