AK Parti ile HEDEP arasında arka kapı diplomasisi başladı

AK Parti ile HEDEP arasında arka kapı diplomasisi başladı
Gazeteci Deniz Zeyrek, katıldığı bir televizyon programında yerel seçimler öncesi AK Parti ile HEDEP arasında görüşmelerin başladığını iddia etti.

Fox Tv’dek yayınlanan Orta Sayfa programına katılan gazeteci Deniz Zeyrek, AK Parti ile HEDEP arasında yerel seçimler öncesi diplomasinin başladığı söyledi. Görüşmelerin Kürt meselesi ve Kürt seçmenleri için önemli olduğuna vurgu yapan Zeyrek, şunları söyledi:
“HDP'yi yakın markaja almış bakmayın Selahattin Demirtaş'a selam çaktı diye eleştiriyorlar. Doğrudan bir arka kapı diplomasisi başlamış durumda ben gözümle gördüm 2 popüler HDP yöneticisi çok sözleri dinlenen HDP yöneticisi 2si aynı arabaya bindi ve iktidardan önemli isimle görüşmeye gittiler. Bu Kürt meselesi ve Kürt seçmen için diyalog için önemli bir isim. AK Parti’linin belirlediği bir mekanda gerçekleşti. Meclis’ten bindiler, Ak Partilinin belirlediği mekâna geçtiler. HEDEP güvenmediği için yazılı bir protokol ya da için güvence istiyor. Onu da AK Parti vermek istemediği için çünkü böyle bir şey olursa Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'la yaptığı protokol gibi basına sızar ve Bahçeli cumhur ittifakı terk eder. Onun için Cumhurbaşkanı çıkıp Demirtaş'a HDP'ye falan şey yapıyor ya onları duyunca aklıma bu görüntü geldiği için çok da samimi bulmuyorum. Bir taraftan CHP'yi bununla vurmaya çalışacaksın, öbür taraftan arka kapıdan HEDEP’Lilerle görüşme yapacaksın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.