Demirtaş: HÜDA PAR daveti Kobani'ye saldırı planı

Demirtaş: HÜDA PAR daveti Kobani'ye saldırı planı
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu Cumhur ittifakı'na katılım daveti aldıklarını açıklamasını değerlendiren Demirtaş, görüşmeyi Kobanî'ye...

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu Cumhur ittifakı'na katılım daveti aldıklarını açıklamasını değerlendiren Demirtaş, görüşmeyi Kobanî'ye saldırı hazırlığı olarak yorumladı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun 'Cumhur İttifakı'ndan katılım için talep geldi' açıklamasını yorumladı.

Demirtaş, teklifi, "Seçim öncesi Kobanî'ye bir saldırı planı yapıyor" ifadeleriyle değerlendirdi.

Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda AKP, MHP, BBP, Vatan Partisi ve HÜDAPAR'ı bir araya getirenin memleket sevdası olmadığını belirterek şu soruları yöneltti:

"Cumhur İttifakı neden kazanacak aday bulmuyor da hem aday olamayacak hem de kazanamayacak kişide ısrar ediyor? Yok eğer Erdoğan kazanacak adaysa ne diye 170 bin oyu olan HÜDA-PAR'ı da ittifaka katmak için çabalıyor? Sizce bunları bir araya getiren şey ne olabilir? Ağır bir suç ortaklığı mı? Yoksa yeni bir savaş planının ön hazırlığı mı?"

İktidarın seçim öncesi Kobanî'ye saldırı planını karşı muhalefetin alacağı tutumun en büyük sınavı olacağını da söyleyen Demirtaş, "Oy için başkasının toprağını işgal girişimine "ayaklarına taş değmesin" mi, yoksa seçim uğruna girişilen savaşa cesurca "hayır" mı?" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.