CHP’nin yeni başkanı Özgür Özel'den seferberlik ilanı

CHP’nin yeni başkanı Özgür Özel'den seferberlik ilanı
CHP’de olağan kurultayında ikinci turda Genel Başkan Özgür Özel seçildi.

CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı Ankara'da toplandı. İlhan Cihaner, Ünal Karahasan ve Örsan Öymen’in adaylıktan çekildiği ikinci tura kalan seçimde genel başkan Özgür Özel oldu.

14 Mayıs seçimlerinin ardından 'değişim' tartışmalarının yaşandığı CHP’de olağan kurultay için geri sayım bitti ve kurultay başladı. Divan başkanlığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı kurultayda genel başkan seçimi yapıldı.

KILIÇDAROĞLU 536, ÖZEL 812 OY ALDI

İkinci tura kalan seçimde Kılıçdaroğlu, 536 oy alırken Genel Başkan 812 oyla Özgür Özel oldu. Bugün ise parti meclisi (PM) ve yüksek disiplin kurulu (YDK) seçimi yapılacak.

Genel başkan olarak yaptığı ilk açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Özel, "Sırtıma yüklediğiniz sorumluluğunun farkındayım" dedi.

SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM

CHP üyelerine seslenen Özel seferberlik ilan ettiğini şu sözlerle dile getirdi:

"Grubumuz Pazartesi sabahından itibaren Plan Bütçe Komisyonu'ndaki mücadelesine tek yumruk olarak devam edecek. Yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1.5 milyon üyemize diyorum ki; yaşadığımız üzüntüyü telafi etmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum."

Özel'in konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Değerli divan başkanım hayatımın en büyük gururunu en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu CHP’nin 100. yılında ve CHP’nin hatta Türkiye’nin 100. yılında kurulan ilk sandığında ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliği ile ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsınıza verilen bu onurlu görevi layığıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP’liler adına teşekkür ediyorum.

Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra o daha önce pek az deneyimlenen ve iki oy farkla ikinci tura kalan seçim sonucunda, ben oraya geleyim özgür başkanımızın elini kaldırayım niyetini ifade eden, hepimizi duygulandıran, şimdi bizimle birlikte olan bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşüne hep beraber devam edeceğimiz sayın genel başkanımıza teşekkür ediyorum.

Sırtıma omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ismet İnönü’nün, Murat Karayalçın’ın Altan Öymen’in ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum. Bir teşekkürü kolay kolay siyaset sahnesinde görülmeyen ama bu süreçte bütün geçmişteki pratiklerinin aksine yanımda olan beni yetiştiren anneme, babama, sevgili eşime ve biricik kızama yürekten teşekkür ediyorum. İlk okulun öğretmenimden yatılı okul öğretmenlerime kadar beni yalnız bırakmayan arkadaşlarıma ve elbette böylesi bir gecede gecenin bu saatinde bu büyük onuru benimle yaşayan tüm delegelerimize, tüm CHP’lilere yürekten teşekkür ediyorum. CHP’nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu var. Çok konuşuldu kim kaç vekilin desteğiyle geldi diye, bu salondan 130 vekille el ele omuz omuza çıkıyorum. Salona il başkanlarımızla girdik, bu salondan 81 il başkanımızla kol kola omuz omuza çıkıyorum. İmza sayıları çok konuşuldu.

Zorlu bir süreci geride bıraktık, bütün üzüntünün ardından umutsuzluğu umuda çevirmek düşmüş omuzları dikleştirmek, yere bakan yüzleri havaya kaldırmak, asılan yüzleri güldürmeye inandık, arkadaşlarımıza, sizlere inandık, umut içindeyiz. Bu zor süreçte bu salondan dışarı kırgınlık çıkarmayacağıma kendi adıma söz veriyorum. İstemeden kırdıklarım olduysa affola.

Grubumuz Pazartesi sabahından itibaren Plan Bütçe Komisyonu'ndaki mücadelesine tek yumruk olarak devam edecek. Yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1.5 milyon üyemize diyorum ki; yaşadığımız üzüntüyü telafi etmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.