CHP’li Özer: İktidar seçim ortamını “terörize” ediyor

CHP’li Özer: İktidar seçim ortamını “terörize” ediyor
Diyarbakır’da konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Erzurum’da yaşanan olaylarla ilgili, “İktidar seçim ortamını “terörize” ediyor”...

Diyarbakır’da konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Erzurum’da yaşanan olaylarla ilgili, “İktidar seçim ortamını “terörize” ediyor” dedi.

Recep ÇALIŞKAN/YENİGÜN HABER - CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, beraberindeki Millet İttifakı Diyarbakır milletvekili adaylarıyla birlikte Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, iktidarın ülkeyi yorduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da yapılan saldırıyla ilgili konuşan Özel, “İktidar elinde bulundurduğu kamu gücüyle seçim ortamını enfekte ediyor hatta Erzurum’daki olaylarla beraber  'terörize' ediyor’. Erzurum’da yaşanan olaylar Erzurumlulara atfedilemez. 200 kişilik bir grup ile saldırı gerçekleşti. Bu yaşanılanlar bize gösteriyor ki iktidar seçimi kaybetmemek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Anketlerde yüzde 48,49 olan oy oranımız yaşanılan bu provokatif eylemlerden sonra arttı. Çünkü halk barış istiyor. Kavga istemiyor” dedi.

‘HÜDAPAR GENEL BAŞKANI HİZBULLAH’IN DAVASININ AVUKATIDIR’

AK Parti ile Hüda-Par ilişkisine de değinen Özel,  şunları söyledi:

“Seçimler, Millet İttifakı’nın “Sana Söz Baharlar Gelecek” sloganıyla başladı. Çünkü biz 2019 seçimlerinde İstanbul, Ankara gibi büyükşehirleri Büyük Türkiye İttifakı ile kazandık. Biz bahara ve yaza uygun aday ve politikalarla yürürken, karşımızda inanılmaz bir ittifak belirmiş durumda. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir kolunda Devlet Bahçeli, diğer tarafta Büyük Birlik Partisi ama listelerinin içinde, koynunda Hizbullah partisi vardır. O partidir ki Hüda-Par adında. Genel Başkanı Hizbullah’ın davasının avukatıdır. Konca Kuriş’i, Gaffar Okkan’ı domuz bağlarını hatırlatırız ve bu birliktelikle birlikte her fırsatta Cumhuriyet Halk Partisi’ne iftira edenlerin bir kolunda milliyetçiler listelerinde de Hüda-Par olduğunu bilmek gerekir. İnsanların özgürlüğünü, gençlerin gelecek hayallerini, esnafın cirosunu yok ediyor bu iktidar. İktidar seçim dönemi öncesi halkın haklı taleplerine karşılık vermiyordu fakat baktılar ki seçimi kaybediyorlar bizim vaatlerimizi bizim taleplerimizi uygulamaya başladılar. Bu millet bunu unutmaz kış geçti. Kurt yediği ayazı unutmaz. 5’li çeteye para var halka, garibana yok.”

‘KAYYUMLARA SON VERECEĞİZ’

Halkın seçme seçilme hakkının bu iktidar tarafından elinden alındığını söyleyen Özgür Özel, iktidara geldiklerinde belediyelere atanan kayyum uygulamasına son vereceklerini belirterek, “Diyarbakır, Van, Mardin ve Siirt ve pek çok şehrin seçmeninin elinden seçme hakkı alındı. Sayın Erdoğan’ı Meclis’e gönderen, Başbakan, Cumhurbaşkanı yapan kimdi? Siirt halkıydı. Halk seni vekil seçti onların oylarıyla önün açıldı. AK Parti ne yaptı. Siirt’in seçilmiş belediye başkanına kayyum atadı. Biz iktidara geldiğimiz zaman kayyum dönemine son vereceğiz. Bu şehirlerde ki halkın elinden alınan seçme hakkını onlara tekrar geri vereceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.