Buldan: 14 Mayıs’ta kadınlar açısından bir rejim oylaması yapılacaktır

Buldan: 14 Mayıs’ta kadınlar açısından bir rejim oylaması yapılacaktır
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Biz kadınlar iyi biliyoruz ki 14 Mayıs seçimleri kadınlar için salt bir iktidar seçimi değildir. 14 Mayıs’ta...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Biz kadınlar iyi biliyoruz ki 14 Mayıs seçimleri kadınlar için salt bir iktidar seçimi değildir. 14 Mayıs’ta kadınlar açısından bir rejim oylaması yapılacaktır” dedi.

Yeşil Sol Parti’nin, “Kadın Seçim Bildirgesi” bugün Ankara’da açıklandı. Toplantının açılışını HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptı.

Buldan şunları söyledi:

“Kadınlara karşı daha çok suç, daha çok suçlu yaratmanın antlaşmalarını yaparak; kadına yönelik şiddeti imzaladıkları protokollerle güvence altına alarak, kadın düşmanlığı ittifaklarını kuranlara kadınlar olarak asla geçit vermeyeceğiz. Biz kadınlar iyi biliyoruz ki 14 Mayıs seçimleri kadınlar için salt bir iktidar seçimi değildir. 14 Mayıs’ta kadınlar açısından bir rejim oylaması yapılacaktır. Bu nedenle kendi varlıklarını, kadınların yokluğu üzerinde kuranlara karşı 14 Mayıs seçimlerinde en güçlü cevabı biz kadınlar vereceğiz. Buradan bunun sözünü veriyoruz. İktidara demokrasi ve insan hakları vaatleriyle gelmişlerdi, kadın düşmanı politikalar ile ve ittifakları gidecekler. Onları biz kadınlar göndereceğiz. Kadınlar değişim ve dönüşümün, yeniden inşanın kurucu gücüdür. Her zaman olduğu gibi bu seçimlere de eşit temsiliyet vaadinden fazlasıyla, eşit temsiliyet ile geliyoruz. Önümüzdeki dönemde siyasette en güçlü şekilde yerimizi alarak tarihsel rolümüzü oynayacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Kadınlar olarak üçüncü yolda birleşiyoruz. Üçüncü yolda yeni bir başlangıç, yeni bir yüzyıl diyoruz. Bu yol, bu güç, bu irade Yeşil Sol’da, Emek ve Özgürlük İttifakı’mızla, kadın ittifakımızla mücadelemizi zafere ulaştıracaktır. Her zaman olduğundan çok daha fazla kararlılık ve azimle büyük yürüyüşümüzü devam ettirme zamanıdır. Özgürlük ağacının kökleri yeterince güçlü ve derindir. Şimdi güneşin ışığında Yeşil Sol ağacının etrafında kenetlenerek zaferi kucaklamaya çok daha yakınız, çok daha hazırız.” (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.