Beştaş-Ensarioğlu gerginliğinde sert sözler

Beştaş-Ensarioğlu gerginliğinde sert sözler
DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş’ın “Kayyımın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir" sözlerine ağır sözlerle sert yanıt verdi.

YENİGÜN HABER – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun "Beştaş’ın aday olmasına bakmayın, İstanbul’da DEM ittifakı var" sözlerine yanıt verdi.

Eski İçişleri Bakanı olan Ak Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu üzerinden göndermede bulunan Beştaş, “Kendisi geçen yıl CHP'ye gidip milletvekili adayı olmak istemişti. Pazarlıklar yapmıştı. Kendisi Süleyman Soylu'ya mı özeniyor? Kayyımın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir" ifadelerini kullanmıştı.

SEVİYELERİ DÜŞÜK

Bu sözlerin muhatabı Ak Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu KRT’ye sert açıklamalarda bulundu.

Ensarioğlu, “Çıkıp beni eleştirebilirsiniz, katılmayabilirsiniz. Bu eleştirme hakkı sadece sizin midir? Hakarete, iftiraya varan sözler kullanıyorsunuz. İŞİD’e tank verdiden, Kobani’de kşmlerle işbirliğine kadar aslı astarı olmayan iftiralarla siyaset üretiyorsunuz. Eleştiri yapıyorsunuz ama siz eleştrilmiyeceksiniz. Sizin demokratlığınız bu kadar. Eleştirmiyorlar, seviyeleri düşük olduğu için hakaret ediyorlar” dedi.

HAKARETSE HAKARET

Kendisine yapılan hakaretleri not aldığını ve tüm bunlara cevap vereceğini belirten Ensarioğlu, “Meral’e (Beştaş) ve diğerlerine gereken cevabı vereceğim. Hakaretse hakaret. Hakaretin kralını yaparım. Ben onların kralına eyvallah etmemişim, onlara mı eyvallah edeceğim. Ama seviyeyi düşürmeyelim dedik. Onlarla konferanlarda bir araya gelmişiz, dostça sohbet ediyoruz. Bu hakaretler kendisine yakışmadı. Misliyle hepsine iade ediyorum. Sizin yaptığınız tüm ayıpları ortaya dökmesini de bilirim, sizi de ifşa etmesini bilirim. Konferansta (Kürt sorununu kastederek) bu sorunla ilgili fikirlerimizi söyleyecektik. Belki katkı sunacaktık, polemik yapmayacaktık ki… “ ifadelerini kullandı.

‘İSPAT ETMEZSEN ŞEREFSİZSİN!’

Beştaş’ın “Kayyımın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir" ifadelerine de sert tepki gösteren Ensarioğlu, “Kayyımdan nemalandığımı söylemiş; ispat etmezsen şerefsizsin. Bu kadar ağır söylüyorum. Madem iftira atıyorsun ispat etmezsen şerefsizsin. Eğer bu üslupla cevap vereceksen; benim sığ olduğumu söylüyorsun. Ben de kalkıp sana çukur mu diyeyim” şeklinde konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum