Belediyelerimizi daha güçlü şekilde alacağız

Belediyelerimizi daha güçlü şekilde alacağız
Diyarbakır’a gelen HEDEP Eş Genel Başkanı Tunçer Bakırhan, yerel seçimlere dikkat çekerek, belediyeleri daha güçlü bir şekilde alacaklarını vurguladı.

Recep ÇALIŞKAN/YENİGÜN HABER - Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet Diyarbakır il ve ilçe yönetimi ile Demir Otel'de toplantı düzenledi.

Program kapsamında Diyarbakır’a gelen HEDEP eş genel başkanı Tuncer Bakırhan ve heyetin bir otelde düzenlediği toplantıya il ve ilçe yönetimleri ile yaklaşan yerel seçimlere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

TEKÇİ ANLAYIŞA MAHKUM ETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Cezaevinde bulanan Selahattin Demirtaş ve Adnan Selçuk Mızraklı’yı selamlayarak konuşmasına başlayan Bakırhan, “Kürtler her zaman daha örgütlüdür. Örgütlü olacağız bu faşist sisteme karşı mücadele edeceğiz. Bizler durdukça onlar daha çok vurmaya çalışacaklar bizi yok sayıp değerlerimizi hiçe sayıyorlar, değersizleştiriyorlar. Daha fazla büyüyüp daha fazla örgütlenmemiz gerekiyor. Coğrafyamızı yok sayanlar tekçi anlayışa bizi mahkum etmek istiyorlar. Timsah gözyaşları dökenler söz konusu Kürtler olunca sessizliğe bürünüyorlar. Ezilen halklar neresindeyse Kürtler onların yanında durup savunmuştur. Hrint Dink’in katili serbest bırakıldı. Selahattin Demirtaş konuştuğu için içerde Gültan Kışanak içerde ama Hrint Dink’in katili dışarıda” diye konuştu.

BİZİM BELEDİYELERİMİZİ KAYYUMLARLA YÖNETİYORLAR
“Bazen sayı olarak büyük olmak yetmiyor. Bunun için mücadele etmek zorundayız” diyen Bakırhan sözlerine şöyle devem etti; “Sistem katlederek başaramadı, Şahin güvercin yaparak kazanamadı, hak arayan özgürlük isteyen kitleyi Kürtler için bir şey yapmayan ama Filistin’i ağzından düşürmeyen palamiter güçler karşısında sizleri duyarlı olmaya çağırıyorum. Bizim kendi insanımızı doğru eksene çekmemiz gerekiyor. Bizim olmadığımız yerleri bunlar doldurmaya çalışıyor. Bizim olduğumuzu yerler kayyumlarla yönetiliyor. Bazı siyasi tacirler yeniden kayyum tehdidinde bulunuyor. Belediyelerimizi daha güçlü bir şekilde alacağız. Kayyum sevicilerini ve iktidarı uyarıyoruz.”

ASLA PES ETMEYECEĞİZ
Parti olarak yenilendiklerini ifade eden Bakırhan, “Genç arkadaşlarla bu süreci karşılaşacağız. Yeni sürecekteki, politikamızı belirlemek için bu toplantıda konuşacağız. Sizin aktaracağınız deneyimler etrafında mücadele hattımızı belirleyeceğiz. Seyit Rıza’nın dediği gibi asla pes etmeyeceğiz” dedi.

HALK İLE İÇ İÇE OLMALIYIZ

CHP’nin Kurultayına da değinen Bakırhan “CHP’de bir kongre oldu ancak devletçi kodlar ile yüzleşmedikçe, isimlerin değişmesinin bir anlamı olmayacaktır. CHP başkanı, bir konuşmasında Kürt halkının iradesi, çözümün iradesi olan Öcalan ilgili düşünceleri ne etiktir, ne de ahlakidir. Kendi iç işlerine baksınlar. Bu konuşmayı eleştiriyoruz. Kürt aktörleri karşı karşıya getirmesini doğru bulmuyoruz. Sistem katlederek kazanamadı, Şahin ve güvercin ayrımı ile kazanamadı. Şimdi demokratik barış arayan zemini, paramiliter güçleri örgütleyerek sonuç almaya çalışıyor. Kürdistan için, Rojava’daki katliamlar için tek kelime etmeyen paramilter güçler üzerinden yürütülen siyaset konusunda yapılarımızı uyarıyoruz. Bu güçlere karşı duyarlı olmaya çalışıyoruz. Güçlüyüz ama yetmiyor, bizim sokaklarda olmamız gerekiyor. Bizim evlerde, kahvelerde olmamız gerekiyor. Halk ile iç içe siyasetimizi daha da güçlendireceğiz. Bu konuda tüm yönetimlerimizi duyarlı olmalıdır.” açıklamalarında bulundu.

AHMET KAYA VE SEYİT RIZA'YI ANDI

Bakırhan, yeniden özgürlüğe şiarı ile partisinin güçlendiğini, bu çerçevede toplantılar yaptıklarını, kendilerinden beklentisi olan halka yaraşır bir sonuç alacaklarına inandığını, bu nedenle il il gezerek herkesin görüşlerini alacaklarını söyledi. Bakırhan konuşmasını Ahmet Kaya ve Seyit Rıza’yı anarak mücadelelerine bağlılık sözü verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.