"Pet shop'larda bundan sonra kedi-köpek satılmayacak"

"Pet shop'larda bundan sonra kedi-köpek satılmayacak"
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Pet shop'larda bundan sonra kedi-köpek satılmayacak. Kötü ortamlarda, o camların arkasında hayvanların sergilenmesini...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Pet shop'larda bundan sonra kedi-köpek satılmayacak. Kötü ortamlarda, o camların arkasında hayvanların sergilenmesini biz doğru bulmuyoruz." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nın açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Açılışta konuşan Bakan Pakdemirli, barınağa getirilen hayvanların aşılanıp, kısırlaştırıldıktan sonra doğal ortama bırakıldığını belirtti. "Medeni dediğimiz ülkeler, hayvanları sahiplenen olmazsa uyutuyor." diyen Pakdemirli, buna gönüllerinin asla razı gelmeyeceğini söyledi.

Pakdemirli, "Denizli'de sahiplenme oranları yüzde 20 civarında. Bunu vatandaşımıza daha çok duyurarak, imkanı olanların bu işi sahiplenmesini, gerekiyorsa geçici sahiplendirmeyi devreye alarak, vatandaşın bunu değerlendirmesini, olmuyorsa geriye iade edecek bir sistem ile ev koşullarında yetiştirilmesini sağlayabiliriz. Peygamber efendimiz hayvanların korunmasını, onlara eziyet edilmemesini bizlere emanet etmiş. Biz belediyeler ile iş birliği içindeyiz. Hayvan barınaklarının yüzde 40'ını bakanlığımız karşılıyor. Son 15 yılda 1,5 milyona yakın hayvanı aşılamışız, 1 milyona yakın hayvanı da kısırlaştırmışız. 300 bin hayvanı ise sahiplendirmişiz. Bu sahiplendirme oranını arttırırsak o kadar iyi." dedi.

Bakan Pakdemirli, hayvanlara yönelik şiddet ve kasten öldürme fiillerinin artık kabahat kapsamından çıkıp, suç kapsamı haline geleceğini, en yakın zamanda yasanın çıkacağını umut ettiğini belirtti.

"Pet shop'larda bundan sonra kedi-köpek satılmayacak"

Pakdemirli, "Pet shop'larda bundan sonra kedi-köpek satılmayacak. Kötü ortamlarda, o camların arkasında hayvanların sergilenmesini biz doğru bulmuyoruz. Katalog ya da internet ortamından olabildiğince sahiplendirilmesi  gerektiğine inanıyoruz. Sahipli hayvanları sokağa terk edenlere de yaptırım uygulamayı planlıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Foto:Arşiv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.