VİDEO HABER - Pazar esnafı, ‘sosyal mesafe’ kuralına uyuyor

VİDEO HABER - Pazar esnafı, ‘sosyal mesafe’ kuralına uyuyor
https://www.youtube.com/watch?v=mcWtcFFIadM&feature=emb_title İçişleri Bakanlığı tarafından Covid-19 tedbirleri kapsamında, pazar tezgâhları arasındaki...

İçişleri Bakanlığı tarafından Covid-19 tedbirleri kapsamında, pazar tezgâhları arasındaki mesafenin 3 metre olması kuralına Diyarbakır Pazar esnafı uyum sağlamaya başladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından Covid-19 tedbirleri kapsamında yayımlanan genelge ile semt pazarındaki giyim, oyuncak ve benzeri ürünlerin satışına izin verilmeyeceği, süs eşyası, çanta gibi eşyaların satıldığı pazarların geçici süreyle kapatılacağı ve pazar tezgâhları arasındaki mesafenin 3 metre olması gerektiği belirtilmişti. Bazı Pazar esnafı, tezgâhlar arasındaki mesafenin 3 metre olmasının hem iyi hem de kötü olduğunu söylediler.

‘Kadınlar meyve sebze seçmek için zorluk çıkarıyorlar’

Sosyal mesafe kuralının işlerini etkilediğini belirten Pazar esnafından Mahmut Akalan, virüs bulaşma riski artarsa Pazar yerlerinin de kapatılması gerektiğini söyledi. Akalan, "Bu kalabalığın içinde virüs bizi etkiliyor mu onu bilemiyorum. Vatandaşlar alışveriş yaptığında bizimle muhatap oldukları için verdikleri nefes ve para alışverişinde bizi etkiliyor. Bu virüs sadece ağızdan ve burundan bize bulaşmaz. Birinde virüs varsa ve o kişi bize dokunduğunda bize de bulaştırma gibi bir risk de ortadadır. Bundan korunmak için kişisel bakımlarımıza ve namazlarımıza dikkat edersek Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz. Eldiven kullanmayan bazı vatandaşlarımız var. Biz de sadece esnafın seçme hakkı olduğunu söyleyince bize kızıyorlar. Özellikle kadınlar meyve-sebze seçmek için zorluk çıkarıyorlar. Bu durum böyle devam ederse Pazar yerlerini de kapatsınlar” dedi.

‘Sosyal mesafenin olması herkes için çok iyi bir tedbirdir’

Müşterilerin tezgâhlar arasındaki mesafenin 3 metre olmasından memnun olduğunu belirten Cengiz Öztürk, "Sosyal mesafenin olması herkes için çok iyi bir tedbirdir. Çünkü vatandaşlar aradan geçebiliyor ve virüsün bulaşmasını azaltma konusunda bunun etkisinin olacağını düşünüyorum. Meyve sebzeye herkesin dokunmaması çok iyi bir uygulamadır. Müşteriler de bu durumdan memnundur." ifadelerini kullandı.

‘Müşteriler uygulamadan memnun değil’

Pazar esnafının tedbir aldığını belirten Musa Çevik, ise şöyle konuştu:

“Pazarda herkes 3 metre uygulamasına, eldiven ve maske kullanımında çok ciddi bir tedbir almış. Ama bu uygulamadan dolayı çok zorluk çekiyoruz. Müşterilerimiz meyveleri seçemedikleri için bu durumdan hiç memnun değil. Çünkü çürük olmasından korkuyorlar. Biz de onlara parmaklarınızla işaret edin diyoruz ve onlar da mecburen bu duruma uyuyorlar.”

‘Pazar esnafı arasında zor anlar yaşanıyor’

Genelgeye uyduklarından dolayı vatandaşların tepki verdiğini belirten İbrahim Meşe, "Pazar esnafımız İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye göre sosyal mesafe kuralına uyuyor, maske ve eldiven takıyoruz. İşlerimizi böyle yürütmeye çalışıyoruz. Meyve sebze alışverişinde vatandaşlar ve Pazar esnafı arsında zor anlar yaşanıyor. Ama belediye ekipleri pazara gelen vatandaşlara eldiven verse sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.