Öykü Arin için donör oldular

Öykü Arin için donör oldular
Amed Sağlık Platformu ve TMMOB Diyarbakır İKK, Lösemi hastası Öykü Arin için kök hücre bağışçısı olmak üzere kan vererek kampanyaya destek çağrısı...

Amed Sağlık Platformu ve TMMOB Diyarbakır İKK, Lösemi hastası Öykü Arin için kök hücre bağışçısı olmak üzere kan vererek kampanyaya destek çağrısı yaptı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Amed Sağlık Platformu üyeleri,  Lösemi hastalığıyla mücadele eden ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için başlatılan Kök hücre bağışı kampanyasına destek verdi. Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi üzerindeki Kızılay Kan Bağışı Aracı önünde bir araya gelen platform üyeleri, kök hücre bağışçısı oldu ve kan bağışında bulundu. Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, bilimin geldiği noktada kan yerine geçebilecek hiçbir maddenin mevcut olmadığına dikkat çekerek, kanın tek kaynağının insan olduğunu belirtti. Türkiye’de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç olduğunu söyleyen Demir, her yıl yüzlerce insanın hastalık veya kaza sonrası kan bulamadığı için hayatını kaybettiğini kaydetti.

“Kemik iliği bekleyen 2 bin hasta var”

Demir, 50 kilonun üzerinde olmak kaydıyla 18-65 yaş arasında, kan değerleri normal olan, herhangi bir kronik hastalığı bulunmayan tüm sağlıklı bireylerin yılda 3-4 defa kan bağışında bulunabileceğini söyledi. Türkiye'de şu anda kemik İliği nakli bekleyen 2 bin civarında hasta bulunduğunu hatırlatan Demir, “Kök hücre; kendini yenileme ve belli hücrelere dönüşme yeteneğine sahip hücrelerdir. Öykü Arin gibi zamanla yarışan çocuklar kök hücrelerimize ihtiyaç duymaktadır” dedi.

TMMOB bileşenleri donör oldu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK) bileşenleri de kan bağış otobüsüne gelerek Öykü Arin başta olmak üzere tüm lösemi hastaları için donör oldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.