‘Öğrencilerimizin yanında olacağız’

‘Öğrencilerimizin yanında olacağız’
Dicle Üniversitesinin 2019-2020 yılı Eğitim-Öğretim Akademik Açılış programına katışan İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, öğrencilere seslendi. ...

Dicle Üniversitesinin 2019-2020 yılı Eğitim-Öğretim Akademik Açılış programına katışan İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, öğrencilere seslendi.  Güzeloğlu, “Diyarbakır’ı tercih ederek Dicle Üniversitesi çatısı altında buluşan ve yeni eğitim öğretim yılında Diyarbakır'a gelmelerinden büyük bir mutluluk duyduğumuz sevgili öğrencilerimizin de temel bütün beklentilerinde ve onlara dönük isteklerinde de yanlarında olacağız” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Dicle Üniversitesi’nin 2019-2020 yılı Eğitim-Öğretim Akademik açılış dönemi vesilesiyle Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan törende Dicle Üniversitesi  Konservatuvarı korusu  tarafından Türk Sanat Müziği dinletisi yapıldı. Yapılan müzik dinletisinin ardından Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından kürsüye Vali Güzeloğlu geldi.

‘Anadolu'nun ilk üniversite örneklerinden biri…’

Konuşmasına Dicle Üniversitesi’nin Diyarbakır'a çok önemli kazanımlar ve değerler kattığını belirten Güzeloğlu, Dicle Üniversitesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılışında katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere ve akademik kadroya hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Güzeloğlu, “Sözlerimin başında başlayan eğitim ve öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz dâhil olmak üzere akademik kadroya, ilimize ve ülkemize başarılar getirmesini kazanımlar taşımasını diliyorum. Dicle'nin insanlığın varlığını besleyen, bereketin, refahın adı olan ve o adla birlikte anılan üniversitemizin bu anlamda ilimizin ve ülkemizin kalkınmasında kuruluşundan bu yana ortaya koyduğu katkıları bu eğitim yılı ile birlikte artarak ve çoğaltarak devam ettirmesini diliyorum. Üniversitenin şüphesiz eğitim ve öğretim yapılan bir yer olmasının yanı sıra temelde bilgiyi üreten bilgi ekonomisi başlığı altında gelişen dünyada artık bilgiyi ticari ürüne dönüştüren çevresinden başlayarak kalkınmayı taşıyan besleyen ve zenginleştiren bir merkez olması gerekir. Bugün üniversite geleneksel anlamda bir merkezi yer ile tanımlı ve sınırlı alan olmayıp bunun çok daha ötesinde bilgiyi üreten ve her yerden erişebilen bilgiyi kazanıma dönüştürerek bunu kullanabilen bireyler yetiştiren bir merkezdir. Şüphesiz yerelden evrensele uzanan, dünyayı okuyan ama kendi değerlerini gerçeklerini bilen ve bu anlamda hareket edebilen bireyler yetiştiren bir alandır. Aklı temsil eden, aklın bilim başlığı altında kazanıma insanlara ve toplumu taşıyan insanlara bir dönüştürücü merkez ve mekanizmadır. Değerli bilim insanlarının yaptığı araştırmalarla uygulamaya örnek ve öncü olacak açılım ve adımları attıkları bu noktada bilgiyi taşıyarak kazanımı çoğaldıkları bir kurumsal yapı ve alandır. Üniversitelerin bu anlamda ilimiz ve ülkemizin geleceğinde çok başat ve belirleyici bir rolü ve fonksiyonu vardır. Bunun farkındayız. Dicle Üniversitesi'nin Anadolu'nun ilk üniversite örneklerinden biri olarak Diyarbakır'ın geçmişinden bugüne çok önemli kazanımlar ve değerler yarattığının da farkındayız. Ama aynı zamanda gerideki yıllarda üniversiteleri ideolojilerine alet ederek, kentlerin gelişimine değil kentlerin ve toplumların gelişimine engel olarak bölücü terör örgütü ve ihanetin ideolojisinin de bir anlamda yuvalanmak ve yerleşmek istediği merkezler olduğunun da farkındayız. Buna asla ve asla izin vermemeli ve geçmişte yaşanan bu yanlışlıkların asla tekrarlanmasına izin vermemeliyiz. Aklın özgür olduğu bilimin insanlığın yararına egemen olduğu bir üniversite anlayışıyla çok büyük kazanımlar sağlayacağımıza da yürekten inanıyorum” dedi.

‘Büyük bir sürecin başlangıcındayız’

Güzeloğlu, “Bugün Türkiye bölgesinde ve küresel ölçekte bir büyük iddiayı taşıyan ve temsil eden artık oyun kuran ve kurucu ülke olarak geçmiş ve birikimine layık bir ülke olarak geleceğine doğru yol almaktadır. Bu noktada Cumhurbaşkanımızın liderliği ve önderliğinde sadece ekonomik kalkınmanın ve sanayi temelindeki bir gelişmenin değil, insanlık değer ve kavramlarının da temsil edildiği dünya üzerinde hakkın adaletin insanlığın temel değerlerinin taşıyıcısı bir ülke olma onurunu ve sıfatını taşımaktadır. Her ne pahasına olursa olsun hakkı tutup kaldırmak dünyada yaşanan acılara savaşlara insanlığın utanacağı gerçeklere sırtını dönerek değil bütün bu sorumlulukları üstlenerek yoluna devam eden bir ülke konumundadır. Bu noktada Diyarbakır'da bu büyük yürüyüşün ve 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru kararlı sürecin taşıyıcısı bir büyükşehirdir. 10 bin yıllık geçmişi, insanlığın varlığından bu yana bütün gelişmelerin taşıyıcısı ve şahidi,  Dicle ile tanımlarsak her dönem ve her dem ekonominin kültürün sanatın kalkınmanın ama bunların yanında beşeri bütün değerlerin ilimin, irfanın ve ahlakın kısaca insana ait olan bütün değerlerin adıdır. Hoşgörünün kentidir. Birlikte yaşamanın kardeşçe yaşamanın paylaşmanın adıdır. Kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayan bir büyük kucaklaşmanın buluşmanın adıdır. Diyarbakır'ın bu gerçeği ve özü inşallah gelecekteki iddiasının da çok açık bir göstergesidir. Biz Diyarbakır'ı geleceğe hazırlarken bunu üniversitemiz ile birlikte yapma kararlılık ve sorumluluğundayız. Geçtiğimiz Cuma günü değerli rektörümüz ve senato üyelerimiz ile konuk olduğumuz toplantıda ifade ettiğim gibi çok büyük fırsatlar ve kazanımlar noktasında büyük bir sürecin başlangıcındayız. Önümüzdeki bütün süreçlerde üniversitemizin değerli kadrolarının alt yapısının sunumda çok güzel ifade edildiği gibi araştırma-geliştirme merkezlerinden başlayarak ilimize ve gelişimine değer katacak bütün birimlerinin Bizlere çok önemli gelecek fırsatları ve değerleri yaratacağını da farkındayız. Bu da bu noktada Vali ve belediye başkan vekili olarak gerek fiziksel altyapıların iyileştirilmesi gerek araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin çoğaltılması ve önemle ve özellikle belirtiyorum değerli rektörümüzü de tebrik ediyorum uluslararasılaşma perspektifinde ulusal ve uluslararası bilim insanlarının Diyarbakır'da buluşması bizim çok açık öncelikle destekleyeceğimiz konulardan biridir” diye konuştu.

‘Sizlerin yanında ve yakınında olacağız’

Öğrencilere de seslenen Vali Güzeloğlu şunları söyledi;

“Aynı zamanda burada bulunan sevgili öğrencilerimize de seslenmek istiyorum. Diyarbakır’ı tercih ederek Dicle Üniversitesi çatısı altında buluşan ve yeni eğitim öğretim yılında Diyarbakır'a gelmelerinden büyük bir mutluluk duyduğumuz sevgili öğrencilerimizin de temel bütün beklentilerinde ve onlara dönük isteklerinde de yanlarında olacağız. Hem sosyal hem toplumsal alanda onların gelişiminin çok sağlıklı güçlü olmasını sağlamak üniversite çatısı altında geleceğin Türkiye’sine katkı koyacak özgüvenli mutlu ve gelişmiş bireyler olmanızı sağlamak bizim temel başlıkta önceliğimiz olacak. Bütün imkânlarımızla hem valilik hem belediye olarak sizlerin yanında ve yakınında olacağız. İnanıyorum ki yeni eğitim öğretim yılı Bir önceki yıla göre çok güçlü bir başlangıcı ve böylesi güzel bir katılımla muştuladığı gibi gelecek kazanımlarını da kentimize ülkemize taşıyacaklardır. Ben geçmişten bugüne Dicle Üniversitesi'nin çatısı altında ülkemizin başta birlik ve beraberliği olmak üzere kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunan emeği olan bütün değerli kadroya destek ve katkı veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Kurulmasından bugüne emeği olanları sevgi ile saygı ile anıyorum. Bugün gerçekten güzel ve kurumsal başlık altında bizleri üniversite ile buluşturan ve yeni eğitim öğretim yılı için güzel hedefleri paylaşan değerli rektörümüze ve dekanlarımıza bütün akademik kadroya yeni eğitim öğretim yılının başarılar getirmesini diliyorum.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.