MTV ödemeleri başladı

MTV ödemeleri başladı
​Araç sahiplerinin ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi yeni oranları ile ödenmeye başlandı.  Birinci taksit ödemelerinin ocak ayı sonuna kadar ödenmesi...

​Araç sahiplerinin ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi yeni oranları ile ödenmeye başlandı.  Birinci taksit ödemelerinin ocak ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

Araç sahibi vatandaşların ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yeni oranları belli oldu. Söz konusu oranlar için yeniden değerleme oranı yüzde 15,9 olarak belirlendi.

Buna göre, 31 Aralık 2017'den önce kayıt ve tescil edilen otomobil veya arazi araçları arasında 1300 cc ve altında motor silindir hacmi olan ve 1-3 yaşındakiler için 861 lira, 4-6 yaşındakiler için 600 lira, 7-11 yaşındakiler için 336 lira, 12-15 yaşındakiler için 255 lira, 16 ve üzerindekiler için de 90 lira MTV ödenecek.

1 Ocak 2018'den itibaren tescil edilen araçlar için MTV, mevcut vergilendirme ölçütlerine "taşıt değeri" de eklenerek uygulanıyor.

Birinci taksit ödemeleri başladı

2019 MTV birinci taksit ödemeleri ocak ayı itibariyle başlarken ikinci taksit temmuzda ödeniyor. MTV hesaplamalarında araç yaşı, araç modeli, araç silindir hacmi ve araç tip bilgilerine ihtiyaç duyuluyor.

Ödemler nasıl yapılacak?

MTV ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesi üzerinden ve mobil uygulamasından, vergi dairesi müdürlüklerinden, anlaşmalı bankalardan yapılabiliyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.