Mogherini: Güven için adım atılmalı

Mogherini: Güven için adım atılmalı
DİYARBAKIR YENİGÜN - Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini,  yetkililerin Leyla Güven'in selametini...

DİYARBAKIR YENİGÜN - Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini,  yetkililerin Leyla Güven'in selametini güvence altına alınması için adımlar atmasını istediklerini söyledi.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Sinn Féin’in Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekillerinden Martina Anderson’ın Leyla Güven’le ilgili yazdığı mektuba yanıt verdi.

Gazete Duvar’da yeralan habere göre, Mogherini’nin açlık grevinin 115. gününde olan HDP Milletvekili Leyla Güven konusunda Anderson’a yolladığı mektubunda şu ifadelere yer verildi:

Değerli meslektaşım, Abdullah Öcalan’ın tutukluluk koşulları konusundaki endişeleri nedeniyle açlık grevinde olan Leyla Güven hakkında gönderdiğin mektup için teşekkür etmek istiyorum. Kötüleşmekte olan sağlık koşulları göz önüne alındığında yakın zamanda cezaevinden bırakılmış olması olumlu bir adımdır. Bizler gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceğiz ve Leyla Güven ve benzer durumda olanlar konusundaki endişelerimizi Türk yetkilileriyle olan ikili ve çok taraflı diyaloglarımız kapsamında gündeme getirmeye devam edeceğiz. AGİT Daimi Konseyi’ndeki son AB açıklamasında bunu yaptık da. Türk yetkililerin Leyla Güven’in selametini güvence altına alınması için adımlar atmasını istedik.

BARIŞ SÜRECİNE DÖNÜLMESİ İÇİN YARDIMA HAZIRIZ

Türkiye bir aday ülke ve Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesidir. AB, Türkiye’den cezaevinde tutuklu yargılanan milletvekillerini serbest bırakarak ve Venedik Komisyonu’nun önerdiği ve AİHM’in hükmettiği parlamenter dokunulmazlığı yeniden işler hale getirerek parlamenter demokrasisini korumasını bekliyor. AB, Türkiye’nin güneydoğusunda sürdürülebilir bir çözümün güvenilir bir siyasi sürece dayanması gerektiğine kati surette inanmaktadır ve barış sürecine dönülmesi için yardıma hazırdır.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi 115’inci gününde devam ediyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.