Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı ilgi görüyor!

Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı ilgi görüyor!
Diyarbakır’da 2 şehirden yaklaşık 175 firmanın katılımıyla önceki gün kaplarını ziyaretçilerine açan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı...
Diyarbakır’da 2 şehirden yaklaşık 175 firmanın katılımıyla önceki gün kaplarını ziyaretçilerine açan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı devam ediyor.   Diyarbakırlıların ilgi gösterdiği fuara Şırnak’tan katılan  Saide İnan Özer, “Birkaç kadın bir araya gelerek bu işi yapmaya başladık. İşimizi severek yapıyoruz. Bu işten para kazanıyoruz. Tüm ürünlerimiz doğaldır. Domates kurusundan, reçel ve pekmezlere kadar yaptığımız tüm ürünler hem doğal ve lezzetli hem de temiz” dedi.

Gülbahar Altaş / YENİGÜN HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Mezopotamya Fuarcılığın organize ettiği 52 şehirden yaklaşık 175 firmanın katılımıyla 16 Kasım’da başlayan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, devam ediyor.  6 gün sürecek olan ve Bölgenin Gastronomi Turizmine önemli katkı sunacak olan fuarda, Van, Erzurum, Hakkari, Şırnak, Mardin, Rize, Aydın, Osmaniye, Mersin, Sivas, Kastamonu, Trabzon, Hatay ve Kayseri olmak üzere 52 ilin yöresel tatları tanıtılıyor.

“Fuara katılmaktan memnunuz”

Yenigün Haber’e konuşan fuara Şırnak’tan katılan Saide İnan Özer, fuara katılmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Genel anlamda gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Özer, “Birkaç kadın bir araya gelerek bu işi yapmaya başladık. İşimizi severek yapıyoruz. Bu işten para kazanıyoruz. Tüm ürünlerimiz doğaldır. Domates kurusundan, reçel ve pekmezlere kadar yaptığımız tüm ürünler hem doğal ve lezzetli hem de temiz” dedi.

Diğer büyük kentlere oranla daha sakin

Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da şubeleri bulunan kavurmacı Hasan Usta ise, fuarın diğer büyük kentlere oranla daha sakin geçtiğini söylüyor.  Hasan Usta, “İzmir’in de aralarında olduğu birçok kentte fuarlara katıldık. Fuar ortamları her zaman firma ve vatandaşlar arasında güçlü ilişkiler sağlayabiliyor. Umarım bu fuarda hepimiz için iyi geçer” sözlerini kullandı. Fuarın ziyaretçilerinden Hande Çetin, ailesiyle fuarı ziyaret ettiklerini dile getirdi. Hande Çetin, “Fuarın olacağını basından duyduk. Ailemle buraya geldik ve oldukça güzel bir manzarayla karşılaştık. Büyük ihtimalle bir kez daha geleceğiz. Çünkü oldukça çeşitli ve doğal ürünlerle karşılaştık ve bir dahaki sefere daha çok alışveriş yapacağız” dedi.

Diyarbakır’ın tarihi ve kültürü tanıtılıyor!

Fuarda stant açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tanıtımını yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin standında ziyaretçilere Diyarbakır’ın tarihi ve kültürünü tanıtan materyaller hediye ediliyor.   Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Kadın Yaşam Merkezlerinde açtığı kurslardan faydalanarak el emeği ürünleri üreten kadınlara fa fuarda yerini aldı.  Stantta gözleme satan kadınlardan Şirin Çiçek, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kurstan faydalanarak el emeği ürünleri yapımında kendini geliştirdiğini söyledi. Fuarda kendilerine tahsis edilen stantta ürünlerini satarak kazanç elde ettiklerini belirten Çiçek, kursa katılmanın karşılığını aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.  Kadın Yaşam Merkezlerindeki kurslara katılan Meliha Erdem ise kurslar sayesinde meslek edindiğini dile getirdi. Erdem, kurslardan önce çalışmadığını, aldığı eğitimle artık ürünlerini satarak ev ekonomisine katkıda bulunduğunu vurguladı.

‘Diyarbakır kültürünü tanımak için fuara katıldık’

Fuara Rize’den atmaca ile katılan Avcılar Derneği Başkanı Hüseyin Dursunoğlu, Diyarbakır kültürünü tanımaya ve Rize’nin kültürünü tanıtmak amacıyla fuara katıldığını dile getirdi. Rize’de atmacalarının önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Dursunoğlu, atalarının atmacaları kullanarak avlandıklarını ve yemek ihtiyaçlarını karşıladığını anlattı.  Dursunoğlu, atmaca ile fuara katılarak renk katmak istediklerini aktardı. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’ndan Elif Bayındır ise Diyarbakır’a ilk defa geldiğini ve çok güzel ağırlandığını ifade etti.  Fuarda farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduğunu belirten Bayındır, fuarın Türkiye’nin kültürel mirasının tanıtımına katkı sunduğunu aktardı. 2019 yılında 2 bin ziyaretçi fuara katılırken, bu yılki fuarda katılımcı sayısında artışın olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.