Leyla Güven'in sağlık kontrolleri yapılamadı

Leyla Güven'in sağlık kontrolleri yapılamadı
Diyarbakır Tabip Odası, avukatlarının talebi üzerine sağlık kontrolü yapmak üzere Leyla Güven’i evinde ziyaret etti. Güven, kendini iyi hissetmediği...

Diyarbakır Tabip Odası, avukatlarının talebi üzerine sağlık kontrolü yapmak üzere Leyla Güven’i evinde ziyaret etti. Güven, kendini iyi hissetmediği için kontroller başka bir tarihe ertelendi.

DİYARBAKIR – DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in cezaevinde başlattığı açlık grevi 80’inci güne girdi. Dün Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden tahliye olan Güven, açlık grevine evinde devam ediyor.

Leyla Güven’in avukatları Diyarbakır Tabip Odası’na başvurarak, uzun açlık grevi sırasında oluşan etkilerin tespit edilmesi ve açlık grevi eylemi süresince ilgili uzmanlık alanlarından oluşan bir heyet tarafından sürekli bir izlem yapılmasını talep etti. Bunun üzerine heyet Leyla Güven’i evinde ziyaret etti. Ancak Güven, muayeneyi kendisini iyi hissetmediği için kabul etmedi.

Diyarbakır Tabip Odası’nın konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Meslektaşlarımız Leyla Güven’i evinde ziyaret etmiş, muayene etme talepleri ‘Şu anda çok iyi hissetmediği’ gerekçesi ile sonraki günlere ertelenmiştir. Yapılan görüşmede ‘Halsiz olduğu, iştahının kapalı olduğu, zaman zaman sıvı almada zorlandığı’ kendisi tarafından ifade edilmiştir. Fark edilecek ölçüde kilo kaybı olduğu, uzanıp oturmada zorlandığı ve kas kitlesinde azalma olduğu heyetimiz tarafından gözlenmiştir. Açlık grevi süreci boyunca yaşamsal önemde olan sıvı, tuz, şeker, B1 vitamini alımının önemi ve açlık grevinin olası yıkıcı sonuçları heyetimiz tarafından ifade edilmiştir. Önümüzdeki günlerde meslektaşlarımız tarafından onamı dahilinde muayene ve gerekli görülen laboratuvar incelemesi  yapılmak üzere yeniden bir ziyaret gerçekleştirilecek, sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi. (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.