Kümes hayvancılığı üretimi açıklandı

Kümes hayvancılığı üretimi açıklandı
Kümes hayvancılığı üretimi verilerinde ocak ayında bir önceki aya göre tavuk yumurtası üretimi artarken, tavuk ile hindi eti üretimi azaldı. DİYARBAKIR ...

Kümes hayvancılığı üretimi verilerinde ocak ayında bir önceki aya göre tavuk yumurtası üretimi artarken, tavuk ile hindi eti üretimi azaldı.

DİYARBAKIR  YENİGÜN - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, Ocak 2019 kümes hayvancılığı üretimini açıkladı. Buna göre, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti. Tavuk yumurtası üretimi ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 arttı. Kesilen tavuk sayısı ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 azaldı. Ocak ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 44,3, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azaldı. Tavuk eti üretimi ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 azaldı. Ocak ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 14,7, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,7 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 azaldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.