VİDEO HABER - Koronavirüs’ten ‘Sürüntü Kabini’yle korunuyorlar!

VİDEO HABER - Koronavirüs’ten ‘Sürüntü Kabini’yle korunuyorlar!
https://www.youtube.com/watch?v=ypsOZfaSw6o&feature=youtu.be   Koronavirüs salgını ile mücadelede görev alan sağlık çalışanlarını enfekte...

Koronavirüs salgını ile mücadelede görev alan sağlık çalışanlarını enfekte olmaktan koromak amacıyla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sürüntü kabini kullanılmaya başlandı. Sağlık çalışanının hastayla neredeyse temas etmeden sürüntü alabildiği kabin hakkında bilgi veren Hastane Başhekim Yardımcısı Yenal Karakoç, amaçlarının bu yöntemle sağlık çalışanlarının enfekte olma riskini en aza indirmek olduğunu söyledi

Şirvan Oktay Görer

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Koronavirüs salgını ile mücadelede görev alan sağlık çalışanlarını hastalıktan korumak amacıyla kabin kullanmaya başladı.  Korona şüphesi olan hastalardan sürüntü alınması için kullanılan kabinin içinde bulunan sağlık çalışanı, hastayla neredeyse temas etmeden sürüntü alabiliyor.  Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yenal Karakoç, bu yöntemle sağlık çalışanlarının enfekte olma riskinin en aza indirildiğinin söyledi.

‘Kabinlerde sürüntü alınıyor’

Yapılan kabin ile ilgili bilgi veren Karakoç,  “Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Diyarbakır’da ana Pandemi Hastanesi olarak görev yapıyor. Arkamda gördüğünüz sistem sürüntü alma alanı. Sürüntü kabini yerleştirildi.  Bu alanda kesin vakalar veya olası vakalar ya da pozitif vaka ile yakın temas etmiş vakalarımızın tarandığı alanlardır. Aynı zamanda hastanede hizmet veren Sağlık çalışanlarımızın tarandığı sürüntü verdiği bir alan” dedi.

‘Sağlık çalışmalarının enfekte olmasını engelliyoruz’

Bu alanlarda sağlık personellerine öncelikle tulum, tek kullanımlık önlük, gözlük, siperlik, N-95 maske gibi tek kullanımlık koruyucu ekipman verdiklerini belirten Karakoç, “Bunun dışında yine kişiden sürüntü alırken, havalanma işlemi bulaşın en sık olduğu alan olduğu için, bir de araya böyle bir kabin yerleştirilmiş olup personelimizi kişiden enfekte olması da engellemiş oluyoruz. Herkesin bildiği üzere hastanelere kovit hastalarının yatırıldığından viral yük dediğimiz sağlık çalışanları içinde bir risk taşıyor biz onu minimalize etmeye çalışıyoruz.  Hem servislerde görev yapan personellerimiz için hem acil servislerde, hem de sürüntü alınan alanda gördüğünüz gibi minimalize etmek için çaba harcıyoruz. Dolayısı ile personelimizin enfekte olma riskini düşürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.