Kışanak ve Tuncel’in duruşması başladı

Kışanak ve Tuncel’in duruşması başladı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 2016 yılının Ekim ayında tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı...

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 2016 yılının Ekim ayında tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile aynı yılın Kasım ayında tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandığı davanın 12’nci duruşması Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Duruşmaya; Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Semra Güzel, Züleyha Gülüm, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan, HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Selçuk Mızraklı ile Hülya Alökmen Uyanık, Diyarbakır Barosu, Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri, Kışanak ve Tuncel’in aileleri ile çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı.

DAVA GEÇMİŞİ

Haklarına hazırlanan iddianamede, “Örgüt kurma ve yönetme”, “Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet" ve “Örgüt propagandası yapmak”la suçlanan Kışanak hakkında 230, Tuncel hakkında ise 145 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

2 yıldır süren yargılamada önceki duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Kışanak'ın "örgüt kurma ve yönetme" suçundan 22,5 yıl, Tuncel'in ise "örgüt üyeliği" suçundan 15 yıl ile cezalandırılmasını talep etmişti. Savcı, yine her iki kadın siyasetçinin "zincirleme örgüt propagandası yapmak"tan 26 yıl 8'er ay hapis ile cezalandırılmaları yönünde mütalaa verdi. Savcının bu mütalaasına karşı görülen son duruşmada savunma yapan avukatları, mahkeme heyetinden Kışanak ve Tuncel hakkında yürütülen soruşturma ve açılan dava dosyalarının bu dava dosyasıyla birleştirilmesini talep etmişti. Birleştirme talebini reddeden mahkeme heyeti, savcının mütalaasına karşı savunmalarını hazırlamaları için avukatlara süre verip, duruşmayı ertelemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.