Kılıçdaroğlu: Kayyım atanması demokrasiye aykırı

Kılıçdaroğlu: Kayyım atanması demokrasiye aykırı
Belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasiye aykırıdır, hangi...

Belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasiye aykırıdır, hangi partiden olursa olsun. Bizim çizgimiz adalet ve demokrasidir" dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’li belediyelere kayyım atanmasının demokrasiye ve anayasaya aykırı olduğunu söyledi, “O zaman bu seçimleri niye yaptınız” diye sordu. Partisinin Meclis grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, yürüyüş yapan Somalı işçileri selamladı. “Somalı işçilerin hakkı verilene kadar onların haklarına sahip çıkacağız”  diyen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında öldürülenlerle ilgili toplanan paraları da sordu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“15 Temmuz için toplanan para nerede?’

“Şehitlere saygı duymak hepimizin görevidir. Şehitlerimizin hakkın ve hukukunu her zaman savunduk. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehit yakınları ve gaziler için başlatılan dayanışma kampanyasında toplanan paralar nerede? Vakfın adresi yok. Şehit yakınları ve gaziler için toplanan paralar nereye gitti. 15 Temmuz için para topladın, nerede bu para, cevap yok?”

‘Yargı bağımsızlığı olmadan adalet gelmez’

“Geçen hafta adalet reformu adı altında gelen yasanın birinci bölümü görüşüldü ve kabul edildi. Vicdan sahibi olan herkes adaleti yüreğinin bir köşesinde tutar. Herkesin bir görevi hakkı hukuku vardır. Canlı olan her şeyin doğanın da hakkı hukuku vardır. Yargı bağımsızlığı olmadan bir ülkeye adalet gelmez. Hakimin vicdanı olmadan bir ülkeye adalet gelmez. Hakim talimatı saraydan alırsa o ülkeye adalet gelmez.”

‘Eren Erdem 480, Osman Kavala 720 gündür içeride’

“Eren Erdem 480 gündür içeride. FETÖ’yi destekliyormuş. FETÖ’yü eleştiren kitap yazdı nasıl desteklesin? Akıl var mantık var. Osman Kavala 720 gündür hapis. Bugün baktığınızda hapiste olanlar avukatla aydınlar yazarlar garibanlar var. Durumu iyi olanlar parası olanlar ise dışarıda. HSK’ya seslenmek isterim; Erdoğan’ın avukatları ne zamanda beri HSK grubunu etkilemeye başladı savcı tayin etmeye başladı. Siz rahatsız olmuyor musunuz acaba o koltuklarda otururken? Onların taleplerini yerine getiriyorsunuz. Kayyum atayacaksınız seçimi neden yaptınız? Adaletin bu kadar bozulduğu bir yerde ekonomi dikiş tutmaz. Herkesin mal varlığına hemen el konulabilir. Sabahın 5’inde insanların evini basıyorlar. Küçücük çocukların önünde babalarının ters kelepçeyle tutuklanması hangi adalette var? Demokrasi diyoruz, düşünce açıklamak suç oldu. Hangi reformdan bahsediyoruz? Hakimin vicdanı olmadan o ülkeye adalet gelmez. Talimatla karar veriliyorsa o ülkeye adalet gelmez.”

‘Saray sosyetesi meşhur sosyetedir’

“Saray sosyetesi meşhur sosyetedir. Sosyetenin başındaki kişi ‘Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok’ diyor. Erdoğan söylüyor. Doğrudur ama saray için doğrudur. Saray içindekilerin bir eli yağda bir eli balda. Kendi çocukların için geçerli ama bu fakir fukara için geçerli değil. İşsizlik ağır bir fatura olarak 82 milyonun önünde duruyor. Et tüketimi düştü. Acaba saray sosyetesi bunu biliyor mu? 3 gençten birisi işsiz. İşsiz sayısı 8 milyonu aştı. Bunlara kim iş verecek? Sosyal devlet yok saray devleti var.”

‘Saray kara bir delik’

“Bu dış politika Türkiye’ye hayır getirmez dedik. Efendim ‘Suriye’ye demokrasi getirmek için oraya girdik.’ Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarımızdan kaçırmak zorunda kaldık. Ar damarı olan utanır. Kendi toprağından kaçan adam ne zamandan beri kahraman oldu öğrenmiş değilim. 40 milyar dolar Suriyelilere para harcadık diyor. Beyefeni hala 40 milyar dolar harcadık gerekirse 40 milyar dolar daha harcarız diyor. 82 milyon vatandaş ödeyecek. Yetmedi mi 40 milyar dolar? Harca bakalım. Saray kara delik ha bire para yutuyor. Devletin itibarını da sıfırladılar.”

‘Adaylar iyi hal kağıdı aldı’

“Belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanması demokrasiye aykırıdır. Adaletin birinci kurallarından biri de demokrasidir, milletin iradesine saygı duymaktır. Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanları bir süre sonra yerlerine kayyım atandı. O zaman bu seçimleri neden yaptınız? Bu adaylar savcılıktan iyi hal kâğıdı aldı, YSK’da sorun çıkmadı, vatandaş çekti. Suçlularsa senin istihbarat örgütün var o zaman suçüstü yap. Kimse de sana bir şey demez. Demokrasiye aykırıdır, hangi partiden olursa olsun. Bizim çizgimiz adalet ve demokrasidir. Adalet bu kadar bozuk olduğu yerde ekonomi dikiş tutmaz.”

Sigara tepkisi: Sana ne kardeşim?

“Yuları kaptırdılar. Yuları kaptırırsan atın nereye gideceğine yuları tutan karar verir. ‘Arabada sigara içmeyeceksin’ diyorlar. Sana ne kardeşim? Araba benim. Senin başka derdin yok mu? Milletin mutfağında yangın var. Şimdi tutturdular ‘sigara haramdır.’ Millet sigara içmese senin bütçe açığın daha da artacak. Arabada sigara içme diyor, alışveriş poşetinden para alıyorsun. Şimdi de tutturmuşlar sigara haramdır diyor. Beyefendi haramın ne olduğunu bilmez, kul hakkı yiyen adamdan haram anlaşılmaz.” Kaynak: Gazeteduvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.