“Kayyumlarla sorunların üstü kapatılamaz”

“Kayyumlarla sorunların üstü kapatılamaz”
Kayyum atamalarına karşı süren Demokrasi Nöbeti’nde konuşan HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Türkiye’nin her tarafından kayyum atamalarına yönelik...

Kayyum atamalarına karşı süren Demokrasi Nöbeti’nde konuşan HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Türkiye’nin her tarafından kayyum atamalarına yönelik tepkiler olduğunu belirten Taşçıer, kayyumlarla var olan bir sorunun üstünün kapatılamayacağını kaydetti

DİYARBAKIR YENİGÜN - İçişleri Bakanlığı talimatıyla Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti sürüyor. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi’nde 33’üncü gününde devam ediyor.  Nöbet eylemindeki açıklamada konuşan HDP Milletvekili İmam Taşçıer, kayyum ataması üzerinde 33 gün geçmesine rağmen iktidar partisinin halen geçerli bir açıklamasının olmadığını söyledi. Türkiye’nin her tarafından kayyum atamalarına yönelik tepkiler olduğunu belirten Taşçıer, kayyumlarla var olan bir sorunun üstünün kapatılamayacağını kaydetti. Taşçıer, “Kürt sorunu çözülmeden Türkiye demokrasiyle tanışamaz. Irkçı zihniyete sahip bu partilerin kirli siyasetleri son bulmadan Türkiye’nin hiçbir sorununu çözülmeyecek” dedi. Kürdistani ittifak adına konuşan Sedat Doğan ise kayyumların Kürtler için yeni bir şey olmadığını söyleyerek, “Tarihimize baktığımızda kayyumun yeni olmadığını yüz yıl boyunca bu kayyumların var olduğunu görmekteyiz” diye konuştu.

‘BİZİM OLANI GERİ ALACAĞIZ’

HDP Milletvekili Dersim Dağ da DBB’ye atanan önceki kayyumun icraatlarıyla Diyarbakır’a zarar verdiğini savunarak, şunlara söyledi:

“31 Mart’ta sandıkta kaybeden AKP hazmedemeyip tekrar kayyım atadı. Bizler kayyımı ilk defa görmüyoruz. Batman’da Edip Solmaz’ı görevden alıp evinin önünde katlettiniz. KCK operasyonları adı altında operasyon yapıp yüzlerce kişiyi tutukladınız. 2016’da kayyım atadınız, eşbaşkanlarımızı, belediye eşbaşkanlarımızı ve vekillerimizi tutukladınız. Şimdi de 2019 yılında üç büyük şehrimize, ardından Kulp ve Karayazı ilçelerine kayyım atadınız. Bizler bizim olanı geri alana dek gitmeyeceğiz. Amed, Van, Mardin, Kulp, Karayazı ya me ye (bizimdir). Mutlaka kazanacağız, mutlaka kazanacağız” dedi.  Açıklamaların ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.