Karate şampiyonası Diyarbakır’a renk kattı

Karate şampiyonası Diyarbakır’a renk kattı
Diyarbakır’da ilk kez yapılan Türkiye Karate Şampiyonası, kentte hem sportif hem de sosyal ve ekonomik olarak derin bir heyecan yaşattı. Organizasyon kapsamında...

Diyarbakır’da ilk kez yapılan Türkiye Karate Şampiyonası, kentte hem sportif hem de sosyal ve ekonomik olarak derin bir heyecan yaşattı. Organizasyon kapsamında kente bin 200 misafirin geldiği vurguladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - 14-17 Kasım tarihleri arasında Seyrantepe Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Karate Şampiyonası’nda Türkiye’nin 50 ilinden gelen yaklaşık 2 bin 500  kişi yer aldı. İlk kez Diyarbakır’da yapılan bu büyük organizasyon nedeniyle kentte hem sportif hem de sosyal olarak büyük bir heyecan yaşandı. Diyarbakır’da büyük misafirperverlik ve ilgi ile karşılaşan konuk sporcular ve spor adamları, kentten güzel anılarla ayrıldı. Başarılı geçen organizasyonun düzenleyicilerinden olan Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD), organizasyonda emeği geçen tüm kurumlara ve isimlere teşekkür etti. GSYD Başkanı Mehmet Yılmaz Bay, birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği organizasyonun kente önemli kazanımlar sağladığını kaydetti.

“Önemli projelere imza attık”

Bay, “GSYD Kurulduğu 2017 yılından bu yana Bölge için, Gençler için ve Sporun kalkınması için hayata geçirdiği projelerle Diyarbakır'a ve Bölgeye hizmet etmeye çalışan kuruluş tüzüğünde de yazdığı gibi Kamu yararına açılmış mesleki bir Sivil Toplum Kuruluşudur.Bölge Sporunun gelişimi, tesisleşmenin, altyapıların gelişmesi, antrenör ve sporcu eğitimi, Sorunların tespiti ve çözüm arayışları, Bölgeye getirilecek büyük organizasyonlarla Ekonomik ve Turistik gelişime katkı gibi çok önemli başlıklarda 2 yıllık kısa bir zaman diliminde Konferans, Çalıştay, 5’te Devre 10’da biter gibi Sportif Projeler ve son olarak Türkiye Karate Şampiyonasının Diyarbakır'a getirilmesi konusunda büyük bir başarı elde etmiştir” dedi.

‘Bölgeye 2 bin 200 misafir geldi’

Organizasyonun ön yargıları kırma noktasında kentin tanıtımına büyük katlı sağladığını vurgulayan Bay,  “Bölgede ilk defa yapılan Türkiye şampiyonasıyla 2 bin 200 misafir bölgeye gelerek Diyarbakır'ın yeni modern güvenli bir şehir olduğunu, insanların ne kadar cana yakın olduğunu görmüş ve ön yargıların yıkılması kentin tanıtımına büyük bir katkı sağlanmıştır. Öyle ki turnuvaya katılan sporculardan Ayça Düzgel aynen şu ifadeleri kullanmış ‘Kuşbakışı olarak bakıldığında kalkan balığına benzeyen surları olan Diyarbakır, sana ön yargılı davrandığım için üzgünüm’ diyerek bu organizasyonun bu kente ne kadar değerli bir katkı sağladığının ve bunun milyon dolarlardan daha değerli olduğunun ispatıdır” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.