Kar yağışı nedeniyle 281 köy yolu ulaşıma kapandı

Kar yağışı nedeniyle 281 köy yolu ulaşıma kapandı
https://www.youtube.com/watch?v=vzrJvzW5IJ4 Bingöl'de etkili olan yoğun kar nedeniyle il genelinde 281 köy yolunun ulaşıma kapanırken, il merkezi, Karlıova,...

Bingöl'de etkili olan yoğun kar nedeniyle il genelinde 281 köy yolunun ulaşıma kapanırken, il merkezi, Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Genç ve Adaklı ilçelerinde bugün ve yarın eğitim ve öğretime ara verildi.

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 281 köy yolunun ulaşıma kapanırken, köy yollarının açılması için İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekiplerin köy yollarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İl genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezi, Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Genç ve Adaklı ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün ve yarın tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.

Konu ile ilgili Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Merkezi, Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Genç ve Adaklı ilçelerimizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 28.12.2018 Cuma günü Resmi /Özel Örgün ve Yaygın tüm eğitim kurumlarında eğitime bir (1) gün süre ile ara verilmiştir." denildi.

Açıklamada ayrıca kamuda görevli hamile ve engelli çalışanların 27-28/12/2018 tarihlerinde idari izinli sayılacağı belirtildi.

"281 köy yolu ulaşıma kapandı, bazı araçlar köy ve şehirlerarası yolda mahsur kaldı"

Bir süredir kar yağışının olmadığı Bingöl kent merkezinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 281 köy yolu ulaşıma kapandı, bazı araçlar köy ve şehirlerarası yolda mahsur kaldı.

Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 11 ekip ile 18 greyder, 6 paletli dozer, 19 kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme iş makineleriyle kar temizleme çalışmaları sürdürülürken, çalışmaların öncelikli olarak acil ve yakın olan bölgelerde yoğunlaştırıldığı belirtildi. Kent merkezinde 30 santimetreye ulaşan kar kalınlığının yüksek kesimlerde ise bir metreyi bulduğu belirtildi.

İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin köy yollarında çalışmalarına devam ederken, şehirlerarası yollarda karayolları ile şehir merkezinde belediyeye bağlı ekipler kar temizleme çalışması yapıyor.

"Öncelik hastalık, doğum, ölüm, taşımalı eğitim yapılan köyler ve grup köy yollarımıza verilecektir"

Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl genelinde etkisini devam ettiren kar nedeniyle il genelinde kapanan 281 köy yollarının açılması için çalışma başlatıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Karla mücadele çalışmalarında öncelik hastalık, doğum, ölüm, taşımalı eğitim yapılan köyler ve grup köy yollarımıza verilecektir. Vatandaşlarımızdan asılsız ihbarlar yaparak karla mücadele çalışmalarımızı aksatmamalarını istiyor ve bu konuda kendilerinden duyarlılık bekliyoruz. Asılsız ihbarlar acil bir hastanın mağdur olmasına neden olabilmektedir. Hastaların hastaneye ulaşımını sağlamak, öğrencileri okullarına kavuşturmak, kış mevsiminde halkımızın ulaşımını rahat sağlaması ve kar esaretinde kalmaması için güçlü ve nitelikli ekiplerimizle yoğun bir çalışma sergiliyoruz."

Meteorolojiden yapılan açıklamada ise yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek gerek sürücülerin gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.