Kadınlar yarın İstasyon Meydanı’nda olacak

Kadınlar yarın İstasyon Meydanı’nda olacak
8 Mart nedeniyle İstasyon Meydanı’nda yarın miting düzenleyecek olan DAKP, tüm kadınları alanlara çağırdı Foto: Arşiv DİYARBAKIR YENİGÜN -...

8 Mart nedeniyle İstasyon Meydanı’nda yarın miting düzenleyecek olan DAKP, tüm kadınları alanlara çağırdı

Foto: Arşiv

DİYARBAKIR YENİGÜN - Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP) öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Diyarbakır’da yarın miting düzenlenecek. “Kadınlar özgürlük için direnişte, kadınlar grevde” şiarıyla İstasyon Meydanı’ndan düzenlenecek olan miting, saat 12.00’de başlayacak. Mitinge Van, Bingöl, Batman, Muş, Tunceli, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak'ın da olduğu bölge illerinden katılım beklenirken, Diyarbakır merkez Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde kadınlar bildiri dağıtarak mitinge davet ediyor.

Miting izni alındı

Miting için gerekli izinler alınırken, mitingin tertip komitesinden Selma Yusma, Türkiye’de giderek artan kadına yönelik şiddet, tecavüz, cinsel istismara karşı alanlarda olacaklarını ifade etti. Yine ekonomik krizin faturasının emekçilere kesilmek istendiğini savunan Yusma, yapılacak mitingin “Bu kötü gidişata dur demenin bir aracı” olduğunu kaydetti.

İstasyon Meydanı’na davet

8 Mart nedeniyle bir hafta boyunca forum, resim sergisi, film ve tiyatro gösterimi, toplantı ve bildiri dağıtımı gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini aktaran Yusma, valilikten gerekli izni aldıklarını kaydetti. Bütün engellemelere rağmen alanlarda olmaya devam edeceklerini vurgulayan Yusma, şunları söyledi:

“Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve her türlü baskı her geçen gün artmaktadır. 2018 yılı içerisinde 440 kadın eril zihniyet rafından öldürüldü, 317 kadın cinsel saldırıya uğradı ve yine 2019 Ocak ayında 43 kadın öldürüldü. Tüm bunlara dur demenin bir zamanı geldi. Tüm bu baskılara karşı 'Kadınlar özgürlük için direnişte, kadınlar grevde' şiarıyla yarın bütün kadınları zulme ve baskıya hayır demek için İstasyon Meydanına davet ediyoruz.” (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.