HDP'liler yarın Diyarbakır'da karşılanacak

HDP'liler yarın Diyarbakır'da karşılanacak
HDP’nin başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”nün Hakkari kolu, yarın Diyarbakır il binası önünde karşılanacak   DİYARBAKIR...

HDP’nin başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”nün Hakkari kolu, yarın Diyarbakır il binası önünde karşılanacak

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”nün Hakkari kolunun Diyarbakır programı belli oldu. 15 Haziran’da Hakkari’den yürüyüşü başlatan HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ile çok sayıda HDP’li milletvekili Van’a ulaştı. Van’da halkla buluşan HDP’lilerin yarın Diyarbakır’da olması bekleniyor.

[caption id="attachment_45519" align="alignnone" width="600"] HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan[/caption]

Karşılama il binası önünde

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, yürüyüşün Diyarbakır ayağına dair bilgi verdi. HDP olarak tüm çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Ceylan, güçlü bir katılım beklediklerini söyledi. Ceylan, Hakkari yürüyüş kolunu yarın saat 17.00 ile 20.00 arası parti il binaları önünde karşılayacaklarını belirterek, 18 Haziran’da ise Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar merkez ilçeleri ve birlikte Ergani’de saat 16.00 ile 19.00 arası esnaf ziyaretleri olacağını kaydetti.

19 Haziran’da kentten çıkış

HDP heyeti, 19 Haziran’da Diyarbakır’ın çıkışında bulunan Ava Petrol’den Adana’ya doğru uğurlayacaklarını kaydeden Ceylan, kent halkına güçlü bir katılım çağrısında bulundu. (Mezopotamya Ajans)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.