HDP Sur ve Yenişehir adayları tanıtıldı

HDP Sur ve Yenişehir adayları tanıtıldı
Diyarbakır’da, Yenişehir’de İlçe Belediyesi Eşbaşkan Adayları Belgin Diken ve İbrahim Çiçek’i düzenlediği bir etkinlikle tanıttı. Etkinlikte...

Diyarbakır’da, Yenişehir’de İlçe Belediyesi Eşbaşkan Adayları Belgin Diken ve İbrahim Çiçek’i düzenlediği bir etkinlikle tanıttı. Etkinlikte konuşan Eşbaşkan Adayı Çiçek, 31 Mart’ta büyük bir cevap vereceklerini belirterek, “Durmadan çalışacağız” dedi.

Diyarbakır Yenigün- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır’da, Yenişehir ve Sur adaylarını tanıtmak için etkinlik düzenledi.

Yenişehir’de İlçe Belediyesi Eşbaşkan Adayları Belgin Diken ve İbrahim Çiçek’i düzenlediği bir etkinlikle tanıttı. Büyükşehir adayları Adnan Selçuk Mızraklı, Hülya Alökmen Uyanık, HDP Diyarbakır milletvekilleri İmam Taçıer ve Musa Farisoğlu’nun da bulunduğu etkinlik Yenişehir ilçesindeki Konukevi önünde başladı. Burada partililer ile biraraya gelen adaylar, milletvekilleri ve partililer HDP Yenişehir ilçe binasına yürüdü. Eşbaşkan adayları, yürüyüş boyunca sloganlar attı.

‘Durmadan çalışacağız’

HDP Yenişehir ilçe binası önünde konuşan Eşbaşkan Adayı İbrahim Çiçek, kayyumlara karşı 31 Mart’ta büyük bir cevap vereceklerini belirterek, “Durmadan çalışacağız. Bu kayyumları coğrafyamızdan göndereceğiz. Geldikleri yere geri gidecekler” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hülya Alökmen Uyanık ise seçim sürecini direnişle, mücadeleyle karşıladıklarını belirterek, halkın elinden zorla alınıp gasp edilen bütün belediyeleri geri alacaklarını söyledi. Kayyumların sandıkta tarumar olacaklarını ifade eden Uyanık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2 yıldır işlediğiniz günahların hesabını hukuk ve halkımız karşısında vereceksiniz. Önemli olan halkın iradesidir. Ne istesek oluyoruz diye sloganları var. Kaymakam oluyorlar, vali oluyorlar hatta tapu müdürü bile oluyorlar. Ama Kürtlerin değerlerine saldıranlar Diyarbakır Büyükşehir’e belediye başkanı olamayacaklar.”

Sur adayları ilçede yürüdü

Bir diğer etkinlik ise Sur ilçesinde gerçekleştirildi. Şeyh Said Meydanı’nda başlayan

etkinliğe Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Musa Farisioğulları, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, Sur Belediyesi eşbaşkan adayları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir’in de aralarında olduğu kalabalık bir grup katıldı.

Sur Belediyesi eşbaşkanı adayları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir’ın tanıtım toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Selçuk Mızraklı, Sur’u viraneye çevirenlerin halkın hafızasında canlı olduğuna dikkat çekerek, 31 Mart’a tarihe sahip çıkma zamanı olduğunu dile getirdi.

Karanfil dağıttılar

Yöresel kıyafetler giyen kadın vekil ve eşbaşkan adayları, ellerinde karanfilleri yoldan geçen yurttaş ve esnaflara dağıttı. Eşbaşkan adayları, Gazi ve Melikahmet Caddesi’nde, “Sur Ya Me Ye” ve “Amed Ya Me Ye” sloganları ile birlikte zılgıt ve alkışlarla yürüyerek esnaf ve yurttaşları selamladı. Adaylar, yürüyüşü HDP ilçe binası önüne bitirdi.

‘Sorumluluğumuzun farkındayız’

İlçe binası önünde yurttaşlara hitap eden Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Hülya Alökmen Uyanık, önlerinde zor ve zahmetli bir yolun durduğunu belirterek, “Kürt halkının iradesini yok sayanlara karşı zorlu bir mücadele içinde olacağız. Ancak biz aldığımız sorumluluğun farkındayız. Halkımızın değerlerine layık bir şekilde başarıya ulaşacağız. Amed, Amed halkınındır. Bu güne kadar kendi yönetimini nasıl belirlediyse, bundan sonrada kendi kendini yönetecektir” dedi.

‘Kayyumlar gönderilecek’

Sur Belediye eşbaşkan adayı Cemal Özdemir, demokrasilerde hiç bir şekilde yeri olmayan ve halkın iradesine darbe olarak değerlendirdiği kayyumları, 31 Martta Ankara’ya geri göndereceklerini söyledi.

‘Sur olanları unutmadı’

Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Selçuk Mızraklı da, tarih ve değerlerine sahip çıkacaklarını belirterek, “Bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, kalkıp demiş ki, ‘Sur’u, Lice’yi ve Hakkari’yi istiyorum.’ Sur, kendini viraneye çevirenleri, bağrında bir sürü canın yitirilmesine yol açan zorbalığı, zalimliği, tarihini ve hafızasını silmeye çalışanları unutmadı, unutmaz. 31 Mart’ta Sur’da öyle bir cevap vereceğiz ki, kimliğimize, değerlerimize ve tarihimize sahip çıkacağız. Bu zorba, zalimlere buradan defolun gidin diyeceğiz. Halk iradesine kayyım atayanlar, kayyım atama tehdidinde bulunanlar şunu bilsin ki, bu halk tarihinde hiç bir zorbaya boyun eğmediği. Binlerce yıl geriye gidin, ne o dönem boyun eğdi ne de bugün kentini viraneye çevirenlere boyun eğdi. Başı dik, alnı açık bu yürüyüşüne devam ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.